'Moonlight' prvi isplovljava u sezonu

Nakon gadne covid godine koja je satrala industriju putovanja, odmora i turizma, nakon zimske stanke koja se pretvorila u novi lockdown u većini Europe, napokon nam stiže novo lito u kojem zahvaljujući ogromnom naporu i znanju znanstvenika imamo i novi adut za borbu protiv velepošasti i za nastavak življenja onako kako smo navikli. Riječ je o cijepivima protiv Covida-19, ali i sposobnosti prilagodbe naših djelatnika u turizmu i pratećim industrijama ovim novim i nezvjesnim uvjetima života i rada.
Lijepa vijest stiže nam iz Krila. Sutra prvi jesenički mali kruzer isplovljava u novu, nikad neizvjesniju sezonu. Brod “Moonlight” obitelji Rakuljić, jedan od novijih u Jeseničkoj floti, u ponedjeljak kreće po prve ovosezonske goste, skupinu (ma pun brod!) biciklista iz Austrije koji kreću na svoj proljetni "ciklo-vijađ". Ukrcaj je na otoku Krku, a slijedi im pedaliranje na 4 otoka u 7 dana. Obići će Cres, Lošinj, Dugi otok i Rab. Posada je spremna, a kapo Filip Rakuljić jedva čeka isploviti u novu sezonu.
Nadajmo se da će što prije za njim u sezonu isploviti i cjela Jesenička flota!
Valjalo bi potom napokon lipo uredit i porat, pare nisu problem kažu u županijskoj upravi za neuredne luke i divlje škverove, ali d(r)uuuga je to priča za koju se također nadamo da će naposljetku završiti dobro, uredno, čisto, legalno i na ponos 50-ak obitelji brodara i svih ostalih mještana Jesenica.

Evo i mladog kapa od brodara danas u novinama. Ante Rakuljić, predsjednik udruženja malih brodara Hrvatske pri HGK, u razgovoru za portal Dalmacija Danas rekao je da je optimist, ali da situacija i ove godine nije dobra, da korona još traje, mislilo se da će ova godina krenuti malo bolje, trebalo se biti već na moru, međutim većina brodova je još privezana u portu i očekuju se neke dobre vijesti u narednih nekoliko dana, tjedana. Jesenički brodari se nadaju da će što prije svi krenuti u sezonu.

Povezani članci

Who's Online

We have 211 guests and no members online