Domaći startup Tourgent pobjednik Shifta

Radi se o cloud usluzi koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje da prate što se događa s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima. Kroz Tourgent je olakšana komunikacija svih uključenih u organizaciju tura te praćenje troškova i profita. Zanimljivo, osnivači Tourgenta, pobjednici četvrtog izdanja Shift konferencije, imaju 19 godina - svaki. Njih troje dolaze iz različitih krajeva Hrvatske, a veže ih ljubav prema IT-ju i poduzetništvu. Ivan Jolić je iz Novske, Matija Matija iz zagorja, a Milan Kovačić je naš domaći - iz Omiša! Bravo, mladiću. Čestitamo ...

TOURGENT

Hrvatski vodič za turističke agencije pobjednik Shifta

Izvor: Slobodna Dalmacija

Drugo mjesto na Shiftu pripalo je strancima - Španjolcima i njihovom startupu Enigmedia koja nudi sigurnosna računalna rješenja. Na treće mjesto doletjele su pčele - točnije još jedan domaći startup - MyBeeLine - aplikacija fokusirana na ranu detekciju i prevenciju bolesti i općenitu zaštitu pčela.

Shift konferencija

Gledajući profil hrvatskih startupova koji su se ove godine prijavili na Shift mogu se primijetiti dva prigodna trenda. Sport i turizam jasno su se provlačili kroz hrvatske startupe. Što i nije toliko loše, naročito ako se uzme u obzir kako se upravo prvi startup temelji na turizmu, a većina njih se doticala sporta.

Kroz dva konferencijska dana Shift konferenciju je posjetilo više od 1.100 sudionika koji su imali prilike poslušati 18 kvalitetnih predavanja eminentnih stručnjaka i 24 prezentacije nekih od najperspektivnijih startupova, družiti se s istaknutim pripadnicima svjetske startup zajednice.

PROČITAJTE VIŠE..

PRVI DAN KONFERENCIJE...