Forum Dalmacija 2013 ponudit će razvojne strategije i konkretne projekte

Razvojni projektiPrvi regionalni Nacionalni forum "Dalmacija 2013" održat će se u Splitu, u subotu 27. travnja u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa, u Zrinsko-frankopanskoj ulici 19, s početkom u 10 sati. Događaj će okupiti relevantne hrvatske stručnjake s različitih područja djelovanja koji će svojim znanjem i vještinama ponuditi odgovore na pitanja o kvalitetnom razvoju resursa regije, očuvanju prirodnih bogatstava, ali i o pokretanju razvojnih projekata kojima bi se Dalmacija pozicionirala kao moderna i atraktivna nautička destinacija. Forum će otvoriti utemeljitelj i predsjednik Udruge Nacionalni forum prof.dr.sc. Nikica Gabrić, a nakon čega su predviđena izlaganja osam stručnjaka ...

FORUM DALMACIJA 2013

Forum "Dalmacija 2013" ponudit će razvojne strategije i konkretne projekte

Izvor: DalmacijaNews

Dalmacija se danas sve više spominje u kontekstu kako nedovoljno iskorištava svoje potencijale i mogućnosti te kako zbog sve težih uvjeta za život raste broj mladih ljudi koji napuštaju ovu regiju, čime Dalmacija gubi svoj prepoznatljivi identitet i tradiciju. Također, nedvojbeno je kako dalmatinska regija može putem svojih potencijala i mogućnosti postići razvoj i prosperitet, a prvi regionalni Nacionalni forum "Dalmacija 2013" ponudit će razvojne strategije i konkretne projekte koji će stvoriti platformu za realizaciju tog cilja.

Udruga Nacionalni forum svojevrstan je think tank, tijelo koje okuplja stručnjake s različitih područja djelovanja, a koji posjeduju know how, odnosno potrebno znanje, vještine i stručnost. Naime, radi se o pojedincima koji su vrsni poznavatelji gospodarsko - političke situacije u Hrvatskoj, te raspolažu informacijama temeljenim na relevantnim istraživanjima i analizama.

Doc.dr.sc. Srećko Favro će govoriti o nedovoljnom iskorištavanju potencijala nautičkog turizma, a nakon kojeg će mag.oec. Edvin Jurin predstavit projekt "Hrvatska - Florida Europe".

Prof. emeritus Ivo Šimunović istaknut će trenutne promjene u politici razvoja regije, dok će Branko Roglić predstaviti europske šanse za razvoj Dalmacije. Prof.dr.sc. Lidija Petrić govorit će o potencijalima turizma u vidu aktualnih svjetskih trendova, a mr.sc. Ivo Trumbić prezentirat će mogućnosti razvoja Dalmacije.

Nakon mr.sc. Ive Trumbića riječ će preuzeti prof.dr.sc. Joško Božanić koji će se posvetiti trendu obnove povijesnih brodova i maritimne baštine u vidu očuvanja baštine i tradicije. Prvi regionalni Forum će zatvoriti prof.dr.sc. Jakša Miličić, a koji će istaknuti potencijale infrastrukture grada Splita.

Povezani članci

Who's Online

We have 462 guests and no members online