Izbori 2016: Svitu, hvala!

Hrvatski narod ima vlast kakvu zaslužuje. A volju naroda valja poštovati. Očito nam je dobro, trećina države na državnoj sisi, u Dalmaciji i Istri turistička sezona nikad bolja, pa što bi sad nešto mjenjali, nešto reformirali, dugove će platit ionako naša djeca, a ove koje dolaze dogodine na naplatu Marić će nekako "refinancirat", pa i kamate su nikad niže, a ECB štanca euriće kao luda. Kakve promjene? Koja ekonomija? Kakvi bakrači?! O čemu pričaju te crne vrane, ti "analitičari"? Koga briga što je najperspektivniji dio Hrvatske već otišao odavde, gdje se vraća samo ljeti, poput ostalih Europljana, na zasluženi godišnji odmor? U zemlji sunca & mora & izbornog meda i nakon loše prospavane izborne noći općina Dugi Rat ostaje jaka utvrda HDZ-a, Most je na izborima za Sabor drugi, a SDP tek treći, Pametno je četvrto (i prešlo je 'dugoratski' prag :-). Nažalost nije i na državnom nivou. U susjedstvu, Omišu, Poljicima, Podstrani.. pobjedio je "faceliftirani" HDZ. Most je preživio sva razočaranja birača i vratio se u Sabor još jači.. Sve to mogu razumit, pa i potop niškoristi i ljenčina iz SDP-a, ali 8 mjesta Živog Zida u novom sazivu Sabora (u starom su imali jedno), koje im je donio porast od svega 17% više na izbore izišlih birača.. #*@%&#$grr.. no izborna matematika je neumoljiva, pogotovo u spoju s jalovom izlaznošću od niti 53%..

IZBORI ZA SABOR 2016.

Svitu, hvala!

Piše: Mladen Banović

Budući da sam i ove godine bio aktivni sudionik ovih izbora za Sabor, kao kandidat na listi stranke Pametno, želim se javno zahvaliti svima koji su izašli na izbore jučer, a pogotovo onima koji se ne mire sa ovim besperspektivnim "statusom quo" i koji nisu oboljeli od težeg oblika Stockholmskog sindroma pa opet 'bacili' glas na omiljeni hrvatski duopol koji nas desetljećima drži kao vesele taoce u zemlji sunca & mora, već koji su glasali za nove ljude, nove politike i nove standarde u politici, gospodarstvu i društvu, koji su glasali za Pametno.

Hvala Vam na podršci i na vašim glasovima!

Naposljetku, Pametno ipak nije ušlo u Sabor. Malo je falilo, svega 0,2% u Zagrebu i nešto više u našoj izbornoj jedinici, no to nam je samo, nakon slabo prospavane noći, samo podstrek za daljnji aktivizam i rad, kako na sebi i u svojim poduzećima, tako i u svojoj okolini, na promociji (ili promjeni percepcije) jedne moderne, građanske i liberalne opcije u našem društvu. Od jučer smo praktički peta politička snaga u državi. :-))

Stoga, dragi moji, drž'te se i samo nastavite dalje..

Lipo Vas pozdravljam iz suncem okupanog Dugog Rata. A poslije posla svratite na plažu.. Zaslužili ste. More je izvrsno!

Povezani članci

Who's Online

We have 97 guests and one member online

  • admin