Dalmacija Art: 1700 slika za 1700 godina Splita

izložbaU Splitu je počeka velika jednomjesečna umjetnička manifestacija "Dalmacija Art", koja traje do 27. svibnja. Manifestacija će biti dijelom programa vezanog uz proslavu 1700 godina Splita te blagdan sv. Duje, a u planu je izlaganje 1700 slika u Franjevačkom klerikatu. Osim izložbe, "Dalmacija Art" priprema i likovnu koloniju, radionice, predavanja te priče o izloženim slikama. Kako najavljuju organizatori, na izložbi će sudjelovati više od 300 akademskih slikara i slikara amatera, 30 likovnih udruga iz cijele Hrvatske (među njima i naša Poljička likovna udruga "Krug"), 20 galerija te eksponati iz privatnih zbirki. Slike će biti izložene u dvjema prezentacijskim dvoranama Franjevačkoga klerikata, koji je svoj prostor besplatno ustupio za izložbu ...


DALMACIJA ART

Jednomjesečna izložba i likovna kolonija u franjevačkom klerikatu

Izvor: Slobodna Dalmacija

likovna kolonijaTijekom mjesec dana bit će upriličene likovne radionice za djecu, te likovne kolonije čiji će se radovi ponuditi na dobrotvornoj aukciji ili darovati humanitarnim zajednicama, a eminentni slikari držat će predavanja o poznatim umjetničkim djelima te imati autobiografska predstavljanja.

Konačno, 30. travnja organizirat će se pokretna izložba slika pod nazivom “Đir sa slikom” koja će se odvijati u centru grada, od Svetog Frane preko Dioklecijanove palače do Đardina.

Svrha je manifestacije promicanje kulture umjetnosti i njezinih stvaratelja, kao i približavanje umjetnosti najširem krugu ljudi. Voljeli bismo da manifestacija postane tradicija te bude nukleus za regionalno druženje − zaključuje organizator Igor Pupić-Vurilj.

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online