Šibenski Sanremo

šansone u šibenikuFestival Večeri dalmatinske šansone ove će godine, po trinaesti put, biti održan 20. i 21. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku. Po kvaliteti odavno prepoznatu manifestaciju, podjednako željno iščekuju i glazbenici i ljubitelji glazbe, to više što direktor "Šansone" Branko Viljac obećava da će biti kvalitetnija od svih dosadašnjih. - Večer talijanske kancone, koju smo kao novinu uveli lani, imala je dvostruki učinak, revitalizirali smo talijansku kanconu s kojom se usporedo razvijala i hrvatska šansona, ali smo otvorili oči izvođačima i autorima koji su zgodno i pametno vidjeli čemu kao organizatori ovog festivala težimo. Zato su i nove skladbe "Šansone" u duhu Mediterana, pa više nitko nema pravo reći da je "Šibenik" konzervativni ili strogo regionalni festival. Večeri dalmatinske šansone su hrvatski, ali i mediteranski festival ...


13. IZDANJE VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE

 

Šibenski Sanremo starta s međunarodnim štihom

Piše: Danijela Slavica Milović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Večeri dalmatinske šansone su prepoznatljive po izvedbama uživo uz pratnju orkestra, kojim će, kao i lani, prvu večer ravnati maestro Damir Marušić. Drugu večer, novih skladbi, već tradicionalno, orkestrom će dirigirati maestro Alan Bjelinski.

Šibenski SanRemo


Questo e Sanremo, ma non nostro

Svjedočit će o tome i televizijski gledatelji budući da će se obje festivalske večeri prenositi izravno posredstvom nacionalne televizije, prva večer šansona na HRT plus, a druga, večer novih skladbi na HRT 2.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 214 guests and no members online