Hotel Nestos na Dućama

Neće proći dugo dok u svakom naselju u Dućama ne osvane hotel. Lani je između Luke i Rogača iznikao veliki "terasasti" hotel Plaža Duće, već godinama Golubinku krasi hotel Damianii, a s prvim danom lipnja na Rogaču se prvim gostima otvara i hotel Nestos, točnije Bluesun hotel Nestos, kojeg je vlasnik, obitelj Milavić iz Duća, iznajmila na 10 godina hotelskom lancu Bluesun Hotels & Resorts.
Svega desetak metara poviše danas spore i ljeti prometom zakrčene ceste te slavne kilometarske pješčane plaže na Dućama, jednog od turističkog simbola općine Dugi Rat, u tri zgrade na Rogaču, međusobno povezane "mostovima", smjestio se najmlađi član hotelskog lanca, prvi boutique hotel s četiri zvjezdice u turističkom carstvu Jake Andabaka, hotel Nestos, koji ime može zahvaliti antičkom nazivu za rijeku Cetinu, s 25 soba i 6 apartmana, wellnessom & spa, vanjskim grijanim bazenom, (Viktorijan?) barom i a la carte restoranom "The River" čiji je meni, temeljen na lokalnoj gastronomiji, osmislio Tomislav Kožić, šef kuhinje Bluesun grupacije, piše portal HRTurizam.hr. Hotel će biti otvoren do 31.listopada, a tko zna, možda i duže ako se sezona produži i gosti ne odlepršaju doma s prvim lastavicama.
Duće su dobile novi hotel, mještani naposljetku još jedno lijepo mjesto za popiti kavu i podružiti se, a neposredno susjedstvo na Rogaču povratilo je svoj mir, tišinu i spokoj prestankom buke s gradilišta, koju je bilo teško objasniti vjernim gostima svojih apartmana u predsezoni i posezoni.
A što će dogodine osvanuti na Vavlju, na prostoru bivših odmarališta iz bivše države, a što na Glavici i dalje prema Ribnjaku i drugoj strani Cetine nije teško pretpostaviti. Za razliku od Dugoratskog "Sinaja" i Korenat Point Resorta na čijim će se piramidama šljake i ovog toplog ljeta sunčati samo lijeni dalmatinski galebovi pred penzijom koji se još samo vesele "pučinskoj gozbi" nakon marende i ručka dugoraćana, te pokoji dokoni engleski čudnovati kljunaš koji poput Godota čeka na ukazanje Gorana Marića.

MB

Hotel Nestos na Dućama