Hotel Plaža na Dućama

Hotel "Duće Plaža" na Dućama, prema posljednjim najavama, trebao bi sredinom lipnja biti dovršen i spreman za prihvat gostiju iz cijele Europe, kojima je već rasprodan za cijelu sezonu. I mještani i putnici namjernici će odahnuti kada napokon nestane "semafor" pred gradilištem hotela i kad se opet uspostavi nesmetani promet u oba smjera na državnoj cesti, ionako najzagušenijoj u državi. Duće i općina Dugi Rat uskoro će dobiti prvi od novih hotela u ovom malom obalnom mjestu s nadaleko poznatom pješčanom plažom, idealnom za obiteljski odmor. Kada su prije godinu dana počeli prvi iskopi u Dućama gore visoko pod brdom iznad ceste, gdje je trebalo odnijeti 28 tisuća kubika zemlje kako bi tu počela gradnja, bilo je malo onih koji su vjerovali da će novi hotel na tome mjestu ovog ljetaprimiti prve goste. Hotel je izniknuo u rekordnom roku, a to je tako kada se marljivi privatni poduzetnik i investitor brine o svakom danu i satu rada, rokovima, punom iskorištenosti radnika na gradilištu, organizaciji posla i svemu onome što u konačnici za samo godinu dana gradnje stvara hotel, najveći novi takav objekt ove godine u Dalmaciji. – Prve grupe gostiju koje smo planirali primiti u svibnju premjestili smo u naš hotel u Omišu, ali i u druge hotele, i tu nije bilo problema jer gosti su dobili istu razinu usluge, a za par tjedana "Duće plaža" bit će u cijelosti spreman za rad - rekao je za Slobodnu Dalmaciju voditelj projekta Domagoj Tomasović, 26-godišnji sin investitora Andre Tomasovića.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, ova poduzetnička obitelj koja već godinama ima hotel "Plaža" u Omišu javila se na natječaj Europskog fonda za kohezijski i strukturni razvoj, od kojih su dobili nepovratnih 10 milijuna kuna, odnosno 12,4 posto ukupnih prihvatljivih troškova cijele investicije. Ukupna investicija veća je od 100 milijuna kuna, a kredit su uzeli kod HBOR-a u programu kreditiranja projekata u turizmu. Poslovni je plan vratiti uloženo za 15 godina u stabilnim uvjetima poslovanja.

hotel plaža duće

Hotel se nalazi na više od 12 tisuća četvornih metara zatvorene površine sa 103 sobe, a sve imaju balkon od osam četvornih metara. Svaka soba ima standard koji se traži za pet zvjezdica, odnosno 33 četvorna metra, iako će se hotel kategorizirati s četiri zvjezdice. U hotelu će biti dva restorana, pool bar, igraonica za djecu, vanjske i unutarnje fitness sprave, unutarnji i vanjski bazen, finska i turska sauna, tri prostorije za masaže i razne tretmane.

- Cilj nam je raditi devet mjeseci godišnje, od ožujka do studenoga, i imati godišnju popunjenost smještajnih kapaciteta od 43,6 posto, te povećanje prihoda poduzeća od prodaje u turizmu za 125 posto. Partneri su nam najveći svjetski turoperatori, a ugovore za ovu sezonu potpisali smo lanjskog ljeta - kaže Tomasović.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and one member online

  • admin