Lokalni izbori: Pa krenimo više u tu bolju budućnost

Kandidati nekih naših prošlih lokalnih izbora

Mala smo zajednica koja tek 30-ak godina slobodno i manje-više aktivno sudjeluje u "feštama demokracije" kojima svjedočimo ovih dana, a koje se događaju jednom u četiri godine. U ovim predizbornim igrama riječi oko istih ideja, planova, a vjerujem i načela, sudjeluju mnogi čija imena čitamo ovih dana po stablima, ali su, hvala Bogu, sasvim dobro, zdravo i kažu - nikad bolje!
U nedjelju su još jedni izbori. Lokalni izbori. Najvažniji izbori. Komunalni izbori. Mještani će, vjerujem, opet u solidnom broju izaći na birališta i odabrati one za koje misle da mogu bolje urediti naša mala mjesta i oplemeniti naš život u njima. Glasati ćemo za svoje susjede, zaokruživati na listama prijatelje, neki i familiju, ili članove partije, po direktivi, povjerovati ćemo opet ljudima kada kažu da imaju energije promjeniti nabolje neke stvari koje nas žuljaju u ovoj našoj zajednici, a rad i življenje u ovoj našoj učmaloj i neambicioznoj sredini barenko pinkicu približiti standardu zapadne Europe u 21 stoljeću.
No kako bilo da bilo, što god mi govorili, pisali, kako god se sve rasplelo u nedjelju navečer, koga god Bendo sljubio u vladajuću koaliciju i dogovorio mu fotelju predsjednika Općinskog vijeća, u ponedjeljak se ništa neće drastično promjeniti u našim životima. Dvojica s našim najvećim kreditima samo će dobiti još jednu priliku da nas u pripetavanju još malo uvjeravaju da baš oni mogu pinku bolje ili aktivnije i pametnije od ovog drugog, i od vladajuće ekipe dosad...

Ja bih stvarno volio povjerovati im. I ovaj put. Stvarno, bih! 
Ali..., uvijek mi to, "ali", pokvari predizborni optimizam, vjerojatno usljed 25-godišnjeg niza razočarenja vladajućim opcijama. A i većinom onih iz alternative... No ostavimo sad sumnje i crnilo po strani, povjerujmo im i ovaj put, zaokružimo i poželimo da se sastavi kvalitetno i konstruktivno novo Općinsko vijeće, da u njega uđe što više novih, mladih, neopterećenih vijećnika, koje će aktivno surađivati, raditi i odlučivati za boljitak naše Općine i uspjeti uvesti u Dnevni red neke nove važne teme, inicijative.., neka naš novi načelnik, uz primopredaju "stanja" od sadašnjeg, konačno uvede stvarnu i punu transparentnost u rad službi Općine, načelnika i Općinskog vijeća, neke se bolje čiste i uređuju naša mala mjesta, neka sezona komunalnih radova bude takoreći "permanentna", i neka se više odabere neki iskusni vanjski partner, tvrtka za privlačenje EU sredstava, jer općinski kapaciteti za to su nedostatni.
Eto, barem to za početak, za prvih 100 dana. Ni "sleepy Joe" ne bi mogao ništa bolje!

LOKALNI IZBORI

Hoće li se barem za milimetar pomaknuti dugoratski "Status Quo"?

Piše: Mladen Banović

Neće.

Povezani članci

Who's Online

We have 90 guests and no members online