Lokalni izbori

gradonačelniciNakon što je Hrvatska među posljednjima u Europi uvela neposredan izbor za načelnike općina, gradonačelnike i župane, interes za lokalne izbore u svibnju iduće godine naglo je porastao. Vjerojatno i zbog činjenice da će novi načelnici i gradonačelnici imati vlast u svojim rukama, sami će birati sve svoje suradnike, a općinska i gradska vijeća trebala bi služiti samo kao kontrolni mehanizam koji ih može smijeniti – doduše, po prilično kompliciranoj proceduri. U sredinama u kojima se na političkoj sceni već godinama kreću isti likovi i političari, osvježenje bi mogli biti brojni nezavisni kandidati iz "kategorija" uglednih građana, uspješnih poduzetnika i čelnika građanskih inicijativa, koji žele prekinuti dominaciju HDZ-a i SDP-a. Slobodna Dalmacija je u članku Damira Petranovića "Lokalni izbori: poduzetnici odlučuju u Splitu i Kaštelima,.." protresla izborne ambicije stranaka i nezavisnih kandidata na terenu. Pročitajte u nastavku i kakva je predizborna situacija u Dugom Ratu i Omišu...

Lokalni izbori

Piše: Damir Petranović / Slobodna Dalmacija

SNAŽNI STRANAČKI BLOKOVI MOGLI BI ZADRŽATI VLAST U VEĆINI DALMATINSKIH GRADOVA ...

 Clanak  PROČITAJTE VIŠE...
 

DUGI RAT

Piše: Mladen Banović

Dug RatU Dugom Ratu najjače stranke (HDZ, HKDS, SDP i HNS) još nisu niti neslužbeno istakle svoje kandidate za načelnika, premda su pretendenti na fotelju načelnika manje-više svima poznati (Roglić, Vuković, Petrić).

Osim nezavisne liste Slobodana Tomića biti će zanimljivo vidjeti koliko će se još nezavisnih i "nezavisnih" okušati na proljetnim izborima.

No koliko ih bilo da bilo jedno je sigurno, malo je izvjesno da će se "načelnici" moći između sebe dogovoriti (ego je jednostavno prevelik!) pa eventualno s jednom jakom nezavisnom listom, popunjenom kvalitetnim, moralnim i upornim pojedincima, bitnije pomrsiti račune stranačkim vojnicima.


OMIŠ

Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija

OmišHDZ će na lokalnim izborima u Omišu najvjerojatnije istaknuti svog višegodišnjeg kandidata, sadašnjega gradonačelnika Ivana Škaričića.

Oporbenjaci iz redova HNS-a i SDP-a, stranke koja u samom Omišu uvijek dobije najveći broj glasova, još nisu istaknuli svog kandidata.

Špekulira se da bi nezavisni kandidat mogao biti i Ivan Krndelj, poduzetnik i predsjednik NK Omiš, tim više što ne krije političke ambicije.

Povezani članci

Who's Online

We have 76 guests and no members online