Zanimljivosti..

Iz Nigerije s ljubavlju

Dica OrijaVlade Brničević VengoIz daleke Nigerije, sa toplih plus 35 u ariji i još koji nives celzijus oko srca, javija nan se preko žice, tj. mejlon, prvi selektor Dice Orija koji je "donija" dvi kante u malo misto. Nažalost, za treću kantu Dica će morat čekat sve do pred kraj godine, kad bi valjda i naš selektor moga svratit s vijađa doma, ako ga prije toga ne otmu pirati... Tata i sinovi su prije koji dan na Mantineli bili bolji. Nažalost, i oni su ispali s turnira tako da se nastavio potop naših favorita. Ja ne bi dužija dalje, jerbo ovih dana od pustih laganini događanja nisan baš upoznat s događanjima na Mantineli. Selektor Vengo Vas sve skupa, dragi čitatelji, lipo pozdravlja, a posebno Bombardera Žorža, Matišu, Vitaiće, Baju, Matu, Čimavicu, Zoxa, Peđu i sve ostale iz Orijske Lige Petice, kojima poručuje da mu ostave koju dionicu Dice Orija, jerbo ima veliku želju, a i dolori će se nać, da postane novi strateški partner ekipe, zajedno s Kerumom ...

IZ NIGERIJE S LJUBAVLJU

Piše: selektor kap. Vlade Brničević - Venga
Foto: Venga i arhiva Dugi Rat Online

Vlae BrničevićPrvo bi se tija zafaliti uredniku šta se je sitija pribotunati da san ipak ja prvi selektor koji je donija dvi kante u naše malo misto. Drugo, tija bi ga ispraviti i reći da nisan više u hladnin morima negu u srcu Afirke pa je puno toplije nego izgleda na sliki.

Baš mi je drago da moji dobri i lipi prijatelji me pozdravljaju i podupiru da i ja kupin koju dionicu od Dice Orija i tako postanen strateški i novi partner u "borbi" sa Kerumom.

Ipak su HMK Dica Orija uvik imala dušu i bila su jedan "brand" koji i dan danas živi i kojega se sa poštovanjem spominje po svim morima.

Vlade Brničević Vengo

Uvik mi srce zaigra ludo kada čujem da je turnir u điru i Dica sudjeluju. Koda se opet rodila uspavana ljubav duga jednu godinu između mene i njega.

Mogu biti ponosan isto ka i Ćiro Blažević da san osvojija dva turnira dok san bija na čelu. Ali moran se sitit i reć da onaj u Dugome Ratu niko nije virova u pobjedu nego samo - Luka Šarić i ja.

Dica Orija

Zadnje četiri godine me uvik more odnese misec dana prije Božića na more i stvarno mi teško padne kada moran biti daleko od šušura i ludila, ali valjda će dogodine već biti bolje.

Dica Orija

Tija bi pozdraviti moju ekipu na čelu sa Bombarderom Žoržom, pa onda onoga Ludoga Matišu koji još dan-danas nezna zbrojiti dva i dva, ali ima tovareću upornost u svemu. Slidu poslije braća Vitaići koji na Božju i moju osobnu radost su počeli cvitati ko mlado cviće pa makar malo kasno ali ima još sunca i triba virovati da još nisu dotakli maksimum jer maksimum je - liga Petice.

Dica Orija

Osobito mi je drago i čast spomenuti našega mladoga vratara Baju ka i Matu koji su se odgojili pod našin stručnin okon i naravno plod nije moga izostati.

Također bi pozdravija i sve vjerne navijače na čelu na Anton Čimavicon, Sanjon, Dinon i ostalin vjernin ljudima koji su oko kluba i sve ostale igrače koji su pridonili našemu uspjehu.

Dica Orija sa Kerumom

Zamolija bi samo klub i gosp. Keruma da jednostavno izbacu iz stručnoga kruga Zoxa i Peđu jer, prvo, nemaju UEFA licencu za voditi tako kavalitetne igrače, drugo, nisu učinili ništa otkad ja plovin morima, i treće, izgledaju mi ka gubitnici isto ka i Cico Kranjčar.

Po mome ukusu Ino bi bija pravi izbor za voditelja, sa pomoćnikom šjor Bon-Tonom. Mislin da bi ta kombinacija odrizala krila nekin igračima i zaigrala lepršavi mali nogomet kakav nas je krasija oduvik.

Dica Orija

Nadan se da san sve spomenija i neka se ne najute oni kojih nisan. Isto tako bi tija zaželit sve najbolje svin našin judima - Sretni Blagdani! Sve najboje u Novoj!!

Veliki pozdrav od vašeg Vlade Brničevića-Venga!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 132 guests and no members online