Izložba: 'Duhovna praksa' Vice Gurua, olitiga Vice Tomasovića

Izložba omiškog umjetnika Vice Tomasovića pod nazivom "Duhovna praksa" otvorena je u Galeriji MKC Split u Domu mladih, a moći će se razgledati i doživiti (a bolesni mogu i ozdraviti) do 30. svibnja u vremenu od 14 do 21 sati.
Odavno je poznato ispreplitanje likovne umjetnosti sa starim znanjima i mističnim obredima te zanimanje umjetnika za duhovnim sferama, posebnim osjetilnim iskustvima ili pak izmijenjenim (višim?) stanjima svijesti. Upravo je suvremeni fenomen društvenog prihvaćanja i širenja interesa za različitim alternativnim učenjima i znanjima glavna tema umjetnikovog postava. U gradnji svog svijeta alternative Vice se paralelno koristi galerijskim postavom, reklamom, društvenim mrežama... Osim što na instagramu kreira lik gurua (Vice guru), reklamira proizvode i usluge instituta, Tomasović se poigrava ulogom galerijskog prostora u vjerodostojnosti teme potičući nas da razmislimo na čemu temeljimo svoje povjerenje u ponuđena znanja i kojim  izvorima vjerujemo. Je li  to zbog toga što nam se informacije nude s platforma medijskih servisa, društvenih mreža ili je u pitanju umjetnički rad kao dio muzejske zbirke ili galerijskog postava?

Crtica o autoru

Vice Tomasović diplomirao je likovnu umjetnost 2009. godine na splitskoj Umjetničkoj akademiji. Osnivač je i ravnatelj Almissa Open Art festivala suvremene umjetnosti u Omišu. Predsjednik je i voditelj izložbenog programa Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split. Sudjelovao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, umjetničkim festivalima i manifestacijama kao likovni umjetnik, organizator i kustos. Njegovo umjetničko izražavanje veže se uz medij slikarstva, instalacija i performansa. Dobitnik je nekoliko priznanja kao autor.

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online