Izložba projekta 'Vile i vilenjaci'

U Galeriji Fotokluba Split u tijeku je izložba fotografija "Krk - otok vila", autorice Ive Lulić. Izložba je otvorena u Marmontovoj ulici do 9. rujna. Ne propustite pogledati ovu fascinantnu izložbu i humanitarni projekt fotografkinje Ive Lulić i Udruge Artus čija se zamisao temelji na fotografiji koja prikazuje dobre vilenjake u prirodi, a vilenjaci su djeca s otoka Krka, ali i djeca iz karlovačkog doma "Vladimir Nazor", s kojima je autorica i krenula u projekt “Vile i vilenjaci”, za koji je dobila godišnju nagradu ULUPUH-a za najbolju mladu umjetnicu 2012. godine. Iva Lulić ne koristi računalne efekte, nego se koristi samo svjetlom i prekrasnim, bajkovitim krajolicima Lijepe Naše pri nastanku svojih fotografija s djecom - vilenjacima - koja nerijetko kao i mali vilenjaci iz bajki žive bez roditelja, znaju da je ljubav pokretač svega, znaju da je čisto srce ključ sreće, a iskrenost najveći dar koji možeš dati bližnjemu i možda ih je baš takav način života potaknuo da neke stvari na ovom svijetu shvate ranije od nas ostalih ...

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Vile i vilenjaci Ive Lulić

Foto: Iva Lulić
Izvor: Splitculture.hr, Fotoklub Split


Naša zemlja zemlja vrvi prekrasnim krajolicima koji su adekvatni duhovnoj ljepoti te djece. Fotografijama se težilo tome da svako dijete ima svoju orginalnu scenografiju i svoj krajolik u kojem caruju ljepota i mašta.

Mali Vilenjaci iz Karlovca dobili su svoje specifično vilenjačko ime Artusi. Ivine fotografije su bajkovite, ali istovremeno je sve na njima je stvarno. Svi efekti su prirodni, a namjerno se nisu koristili programi za dodavanje efekata ili slično. Geslo je 100% prirodno.

Izložba Vile i vilenjaci

Dugoročni cilj je fotografijama obuhvatiti svu djecu Hrvatske iz domova i sve ljepote naše zemlje kao simbol duhovnih i prirodnih ljepota Lijepe Naše.

Izložbe 'Vile i Vilenjaci Artusi' dio su projekta 'Vile i Vilenjaci Artusi: kreativno djetinjstvo i odrastanje' udruge Artus. Izližbu možete pogledati do 9. rujna u Galeriji Fotokluba Split.
 

Vile i vilenjaci Ive Lulić

Vile i vilenjaci Ive Lulić

Vile i vilenjaci Ive Lulić

Vile i vilenjaci Ive Lulić

Vile i vilenjaci Ive Lulić

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and one member online

  • admin