Foto Maja: Let the music play..

Foto Maja i DR ekipa

U Fotoklubu Split U Marmontovoj ulici naša sumještanka Maja Prgomet priredila je svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom "Let the Music Play Vol. 1". Za one koji ne poznaju našu foto Maju, spomenimo samo par generalija. Mlada Maja (rođena 1984.). nakon završene gimnazije razvila je ljubav prema fotografiji kojoj se u potpunosti posvetila 2009., od kada radi kao "freelance" fotografkinja. Jedna je od osnivačica dva foto projekta u Splitu: Split fotomaraton i Help-Portrait Split te jedna od organizatorica splitske.tiramole, izložbe mladih neafirmiranih fotografa. Članica je Zbora fotoreportera i članica nadzornog  Fotokluba Split. Urednica je fotografija na portalu split.com.hr. Izlagala je na dvadesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se najaviše ističe nagrada Hrvatska novinska fotografija 2011. - Nagrda „Ivan Fabijan“ koju dodjeljuje Zbor fotoreportera Hrvatske.Njene fotografije objavljivane su u većini domaćih časopisa, novina i portala, gdje su najprepoznatljivije fotografije sa sportskih i koncertnih događanja. Ove godine otvorila je vlastiti fotografski studio "Testudo" ...

FOTO MAJA

Let The Music Play Vol.1.

Foto Maja

"Prva samostalna izložba Fotografija Maje Prgomet otvorena je u Galeriji Fotokluba Split pod nazivom „Let the Music Play Vol. 1“, kao što i sam naslov sugerira, nudi nam pregled 26 koncertnih fotografija domaćih i inozemnih glazbenih izvođača.

Foto Maja

Ono što artistički karakterizira lepezu izloženih fotografija niz je zarobljenih trenutaka kreativnog glazbenog izražavanja, gdje nam svaka Majina fotografija nudi priliku da zavirimo u trenutak intimne emocije glazbenika, kao onu posebnu vezu koja se na pozornici stvara između publike i izvođača.

Uz to, izvrsno kadriranje i kompozicija svake fotografije, pri čemu do izražaja dolazi autoričin neosporni talent, temelj su za strukturiranje ove izložbe usporediv sa načelima komponiranja glazbenih skladbi, koje i jesu neizravna tema  izložbe.

Izložba nam pruža mogućnost da je sagledamo i u njezinoj reporterskoj dimenziji,  jer  bez ikakve patetike, kroz ovu izložbu očima čujemo soundtrack glazbe koja je obilježila protekle  koncertne sezone.“


  izvadak iz recenzije Berislava Gizdića, prof.

Foto Maja

Foto Maja

Foto Maja

Foto Maja

Foto Maja

Povezani članci

Who's Online

We have 245 guests and no members online