Tko je kriv za poslovni krah Croatia Airlinesa?

Croatia AirlinesKoordinacija sindikata Croatia Airlinesa u otvorenom pismu upozorava da je Vlada hitra u prihvaćanju programa restrukturiranja te tvrtke koji predviđa otpuštanje 230 radnika, a da ni ona niti bilo tko drugi ne postavlja pitanje odgovornosti menadžera koji su vodili kompaniju. “Ti su menadžeri sustavno i nepovratno uništavali kompaniju proteklih dvadeset godina, a odlazili s ogromnim otpremninama i još većim naknadnim sudskim potraživanjima koja su se temeljila na beneficijama utkanim u ugovore koje im je potpisivala sama Vlada ne pitajući ih za ostvarene poslovne rezultate, odnosno gubitke koji su nastali za njihova mandata”, tvrde sindikati ...

CROATIA AIRFLOP

Tko je kriv za poslovni krah Croatia Airlinesa?

Izvor: Poslovniplus.com

Zagovornicima stečaja nacionalne aviokompanije sindikati predlažu da dobro razmisle prije nego što ponove svoj zahtjev.

Croatia Airlines

“Hrvatska ne bi uprihodila sedam milijardi eura od turizma u prošloj godini da nije funkcionirao i snažni zamašnjak nacionalne aviokompanije koja je čvrsti i sastavni dio turističke infrastrukture”, kaže se u pismu šest sindikata koji djeluju u Croatia Airlinesu.

zračne lukeSmatraju da je medijska slika o Croatia Airlinesu kao monopolistu koji živi na državnim jaslama pogrešna jer Croatia Airlines nikada nije bio monopolist niti je to mogao biti uz konkurenciju 70 drugih aviokompanija na hrvatskom tržištu.

“Pravi monopolisti su zračne luke koje bez ometanja i konkurencije formiraju svoje cijene”, smatraju sindikati.

Povezani članci

Who's Online

We have 401 guests and no members online