Knjige: Epidemija popustljivog odgoja

odgoj djeceKnjiga američkog psihijatra Roberta Shawa i novinarke Stephanie Wood "Epidemija popustljivog odgoja" otvoreno progovara o svoj štetnosti popustljivog odgoja i objašnjava zašto su naša djeca razmažena, nezadovoljna i sebična te kako im možemo pomoći. Vrlo težak problem mnogih roditelja je nesposobnost da svojoj djeci nametnu granice. "Djeca trebaju nekoga da im odredi kada moraju u krevet, kada će pisati zadaću, gledati televiziju, nekoga da im kaže što trebaju jesti i s kime se igrati. Oni dobro napreduju u strogo nadziranoj sredini. Mi ih ne oštećujemo kad im kažemo "ne", a ni onda kad im zabranjujemo neke stvari”, tvrdi dr. Robert Shaw, koji zagovara tezu da je najvažniji posao oko odgoja djece onaj do neke desete godine, kasnije je bitno teže ispravljati "krive Drine". No, to nikako ne znači da tinejdžerima treba pustiti da se "samoodgajaju" ...


ODGOJ DJECE

Roditelji ne znaju reći "Ne"

odgoj djecePiše: Diana Barbarić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Zašto su naša djeca nevesela, nezadovoljna, sebična… te kako im pomoći

PROČITAJTE VIŠE...


EPIDEMIJA POPUSTLJIVOG ODGOJA

Izvor: superknjizara.hr

Dobro se osvrnite. Ne možete ući u trgovinu ili u restoran a da tamo ne ugledate neraspoloženu djecu kako vrište, mrgode se, prkose roditeljima. Roditelji se, pak, ljute, žale i, nerijetko, očajnički nastoje ignorirati neposlušne, osorne potomke. Današnji svijet je prepun nezadovoljnih i nesretnih roditelja te djece koja pate, djece kojoj je dosadno, koja su nezadovoljna, nevesela, otuđena, emocionalno hladna, pa čak i nasilna.

No tek onda kad se dogodi nešto katastrofalno, nešto o čemu svakog tjedna bruje mediji, postajemo spremni priznati da se s djecom događa nešto užasno. Ova ozbiljna knjiga stiže u pravi čas, ona vam kazuje kako ćete spasiti dijete i sebe od jedne prave pošasti. Savjeti koje ćete u njoj pronaći nisu, međutim, ni slični onima koje su današnji roditelji navikli slušati.

epidemija popustljivog odgoja"Epidemija popustljivog odgoja" nije knjiga u kojoj ćete otkriti samo kako trebate, već i knjiga koja vam govori kako morate postupati prema djeci, objašnjava razlike između egocentričnosti i samopoštovanja; tumači zbog čega morate djecu zaštititi od medija; nudi strategije za spašavanje djece koja su se našla "na rubu"...

"Epidemija popustljivog odgoja" je poziv roditeljima da preuzmu odgovornost za svoju djecu i pruže im ono što stvarno trebaju da bi rasla i razvijala se, voljela.

Robert Shaw je dječji i obiteljski psihijatar s privatnom praksom i voditelj Instituta za obitelj u Berkleyu, Kalifornija. Dječju psihijatriju je specijalizirao u bolnici Mt. Sinai u New Yorku i radio kao profesor na Medicinskom fakultetu "Albert Einstein" te bio upravitelj Službe za obiteljsko i dječje mentalno zdravlje.

Stephanie Wood je bivša glavna urednica časopisa "Child". Pisala je o roditeljstvu i problemima obitelji u raznim publikacijama.

Povezani članci

Who's Online

We have 210 guests and no members online