Dječaci Hrvatskog dragovoljca jesenski prvaci

U zadnjem krugu ove kalendarske godine dječaci Hrvatskog dragovoljca ubilježili su nove dvije pobjede, osvojili neslužbeni naslov jesenskih prvaka 1.HRLDB-jug lige i na taj način način napravili veeeliki korak prema završnici. U prvoj utakmici prošlog su vikenda pobjedili ekipu Splita, a onda u drugoj, dosad najtežoj, pobijedili i dosad neporaženi Solin i tako ostali sami na vrhu tablice. Ljepo je za primijetiti da su mladi Dragovoljci pobjedili sve direktne konkurente (2.Solin, 3.Zadar 1954, 4.Trogir, 5.RŠ Metković...) i da su im na proljeće ostale nešo "lakše" utakmice. Pročitajte u nastavki izvješća s utakmica..

1.HRLDB-jug (2006/07)
JESENSKI PRVACI


RKHD – RK SPLIT 28:14 (15:4)

Očekivana pobjeda... uz puno promašenih zicera, tehničkih pogrešaka, loših reakcija u obrani i na golu.. i uz sve to +14.

RKHD – RK SOLIN 16:14 (8:7)

E ovo je utakmica u kojoj se vidi jesi li ili nisi. i fala Bogu JESU! Naši dječaci počeli su u grču, kao da su im se ruke "skratile" pa su falili par zicera, napravili par gluposti u obrani i eto ti ga na, igrala se 4. minuta, a gosti već vode 1:4.. I onda kao da su spustili "ručnu" i počeli igrati, odlično u obrani, a kad pritom i vratar skine par zicera (a to je tako, kad se obrana igra, onda i vratar brani), u napadu i probuđeni daju golove, ali ipak previše zicera se ne realizira.. Svejedno, u zadnjim sekundama prvog poluvremena naši dječaci dolaze do prvog vodstva 8:7. Drugo poluvrijeme nastavljaju gdje su stali i serijom od 5:0 od 5:7 dolaze na 10:7. Tu prednost bez većih problema održavaju do kraja utakmice.. i opet se u Kaštelima zaorila "Večeras je naša fešta!!!".

rk hd

Nije sve bajno ni među dječacima, od dvadeset "i kusur" registriranih igrača na utakmicu dođe samo njih 10 (DESET). Tih deset "strojeva" su: Roko Laušić, Marko Tomić, Mijo Marčić, Vinko Ćurlin, Marin Biskupović, Toma Nikolić, Roko Radić, Roko Matić, Kristijan Vuković i Ivan Pocrnjić. Fala onima koji su se javili da ne mogu, a oni koji nisu našli shodno to napravit, nek se ne čude ako ih se pokoji put i priskoči u narednim akcijama.