Stjepan Pezo: Domaći tekstilci imaju znanja potrebna za investiranje u nove proizvode

potpis ugovoraMORH je, čini se, prvi shvatio razmjere gospodarske krize i ne čakajući najavljene Vladine mjere prvi odlučio potaknuti gospodarski razvitak ili, preciznije, opstanak hrvatska tekstilne industrije. Ministar obrane Ante Kotromanović potpisao je u petak deset ugovora o nabavi vojne opreme za Oružane snage s 21 hrvatskom tvrtkom, proizvođačima odjeće i obuće, a u pitanju su poslovi vrijedni više od 32,5 milijuna kuna. Generalni direktor omiške tvornice trikotaže "Galeb", Stjepan Pezo kazao je da domaći tekstilci imaju znanja potrebna za investiranje u nove proizvode. "Upravo zato jer vojska ne zna za prosječnost, Oružane snage mogu biti generator proizvodnje najboljih proizvoda na tržištu", poručio je Pezo ...

MORH spašava tekstilnu industriju s poslovima vrijednim 32 milijuna kuna

Piše: Mile Franičević / Vjesnik
Izvor:
Vjesnik

S Pezom se složio i ministar obrane Ante Kotromanović. "Ovime pokazujemo da Oružane snage nisu samo potrošač, nego i generator razvoja gospodarstva i određenih proizvoda koji mogu biti konkurentni i u svijetu", rekao je ministar.

MORH je tvrtki HS Produkt iz Karlovca u petak predao službeni certifikat o ulasku nove jurišne puške VHS u postrojbe Oružanih snaga.

Direktor tvrtke Željko Pavlin pojasnio je Vjesniku kako će dobiveni certifikat biti od presudne važnosti za izvozne poslove. Prema njegovim riječima, HS Produkt danas zapošljava više od tisuću radnika, a rijetka je domaća tvrtka koja se u ovim teškim vremenima može pohvaliti najavom novog zapošljavanja.

Direktor HS Produkta Željko Pavlin i konstruktor puške VHS Marko Vuković
  Direktor HS Produkta Željko Pavlin i konstruktor puške VHS Marko Vuković

Pavlin je Vjesniku otkrio da će već ove godine zaposliti još sedamdesetak novih radnika. Prema njegovim riječima, na VHS-u su u posljednjoj razvojnoj fazi razvijeni optički ciljnik (u suradnji s Institutom Ruđer Bošković) te bacač granata, a kao jedinstven proizvod dodatno se prilagođava ljevacima i dešnjacima, što još nema niti jedan konkurent u svijetu.

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online