Djeca provode previše vremena ispred računala

djecaPrije 11 godina djeca su pred televizorom provodili nešto više od tri sata dnevno, a danas više od sedam sati provode gledajući TV i koristeći se računalom, mobitelom i drugim elektroničkim napravama za zabavu! Američka pedijatrijska akademija (AAP) objavila je taj podataka nastojeći upozoriti roditelje na posljedice bombardiranja djece internetom, videoigricama, televizijom, mobitelima... U Hrvatskoj situacija vjerojatno nije puno bolja. Roditelji bi za početak trebali djeci vremenski ograničiti upotrebu računala ...


MEDIJSKI ODGOJ

Klinci previše sati provode na računalu

Pedijatri upućuju roditelje da bi za početak trebali djeci vremenski ograničiti upotrebu računala

Izvor: Večernji List

ajme!Više vremena djeca troše jedino na spavanje. Do svoje 70. imat će 10-godišnji staž pred ekranom! Pedijatri upućuju roditelje da bi za početak trebali djeci vremenski ograničiti korištenje medija.

Djeca mlađa od dvije godine uopće ne bi trebala ni gledati TV, dok stariji od dvije godine ne bi trebali dulje od dva sata na dan posvetiti zabavnim medijima, od Facebooka do Super Marija.

Za početak treba izbaciti TV prijamnik iz dječje sobe, gdje ga ima više od 70 posto tinejdžera. Problem je što djeca na ovaj način gube dragocjeno vrijeme za aktivnosti i druženje s prijateljima.

U riziku od debljanja su i inače aktivna djeca, a sve skupa povezano je i s problemima u školi, poremećajem pozornosti i spavanja te prehrane, upozoravaju smjernice.

Više od 200 istraživanja upozorava da izloženost nasilju u medijima neku djecu čini agresivnijom i neosjetljivom na nasilje.


djeca u prirodi

Povezani članci

Who's Online

We have 328 guests and no members online