Festival mediteranskog filma kreće na turneju Dalmacijom

mediteranski filmEgipatski redatelj Mohamed Diab osvojio je veliku “Udicu” za svoj dugometražni film Kairo 678”, na sinoćnjem zatvaranju petog Festivala mediteranskog filma Split. U međunarodnom kratkom programu “Udicu” je dobio Metin Akdemir iz Turske za film “I’ve Come and I’m Gone”, a u “Ješkama”, programu kratkometražnog hrvatskog filma nagrada je otišla u ruke Igora Šeregija za “Životinjsko carstvo”. Posebno priznanje dobili su Zdenko Bašić i Manuel Šumberac za film “Vesla”. Nakon zatvaranja Festival mediteranskog filma kreće na turneju Dalmacijom ...

FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA

Dalmatinci, 'zakačite' se na mediteranski film!

Izvor: FMFS

"Kairo 678" je priča o tri žene s potpuno različitim životima, priča o ženama u Egiptu općenito koje se svaki dan susreću s nasiljem, nemoćne da se izraze ili nešto promijene. Filmovi imaju moć promicanja svijesti o ovakvim društvenim dilemama i to čine na takav topao i osjećajan način da ih se treba cijeniti i promovirati..

Posebno priznanje dodijeli su pak filmu “A gdje sada?” kojeg je režirala Nadine Labaki iz Libanona.

Iako je peti FMFS završio svoje ovogodišnje izdanje u Splitu, već je krenuo na turneju.

Ovog vikenda u zagrebačkom kinu Europa prikazuju se četiri rasprodana filma iz Splita, a potom će tijekom čitavog ljeta gostovati po ljetnim kinima diljem Dalmacije, od otoka do zagore.

Sve sa ciljem da se što više ljudi ‘zakači’ na dobar mediteranski film.

Povezani članci

Who's Online

We have 260 guests and no members online