Bodulska pisma umirila Neretvu

Klapska pisma vratila je osmijeh na lice Opuzencima, ublažila nogometnu tugu. Omiška disperzija (Blato, Vodice, Bol) završila je u subotu na prekrasnom Trgu kralja Tomislava u Opuzenu, gdje je održana Večer mješovitih klapa. Dvanaest je klapskih sastava pogodilo ukus opuzenske publike, koja je trg ispunila do posljednjeg mjesta. “Jednako smo zadovoljni kvalitetom izvedbi, kao i organizacijom samoga koncerta” – istaknuo je Dražen Mladin, ravnatelj “Omiša”, koji je Ivi Mihaljeviću, načelniku općine Opuzen, uručio i posebnu plaketu za petogodišnju uspješnu suradnju tog gradića na Neretvi s Festivalom dalmatinskih klapa...

KLAPE U OPUZENU
Bodulska pisma umirila Neretvu

Piše: I. Mikuličin / Slobodna Dalmacija

Stručni ocjenjivački sud (mr. Vedrana Milin–Ćurin, dr. Ivana Tomić–Ferić, Živko Ključe, Tugomir Franičević) drži da su najbolje pjevali boduli iz klape Korčula (Sve san istorgala, Misečina).

Publika se pak odlučila za domaću klapu Opuzen (Ja odlazim draga, Jablane). Opuzencima je pripala i treća nagrada žirija, dok su drugu zaslužili splitski Versi. Kvalitetom pjesme nije bitno zaostajalo ni ostalih osam klapa, među kojima su posebnu pozornost privukli Bokelji iz Herceg Novog, točnije klapa Castel nuovo.

Jednako smo zadovoljni kvalitetom izvedbi, kao i organizacijom samoga koncerta” – istaknuo je Dražen Mladin, ravnatelj “Omiša”, koji je Ivi Mihaljeviću, načelniku općine Opuzen, uručio i posebnu plaketu za petogodišnju uspješnu suradnju tog gradića na Neretvi s Festivalom dalmatinskih klapa.

Povezani članci

Who's Online

We have 392 guests and one member online

  • admin