Pula: Zlatna Arena filmu 'Broj 55' Kristijana Milića

Zlatnu Arenu 61. Pulskog filmskog festivala za najbolji film osvojio je "Broj 55" redatelja Kristijana Milića. Publika je svoju nagradu "Zlatna vrata Pule" dodijelila filmu "Šegrt Hlapić" Silvija Petranovića. Zlatnu Arenu za najbolju žensku ulogu osvojila je Areta Ćurković za ulogu Ankice u filmu "Happy Endings" Darka Šuvaka, a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Anita Matić Delić za ulogu kume u istom filmu. Ivo Gregurević dobitnik je Zlatne Arene za najbolju glavnu mušku ulogu za ulogu Ive u filmu "Kosac" Zvonimira Jurića, dok je Igor Kovač osvojio Zlatnu Arenu za sporednu mušku ulogu za ulogu Josipa u tom filmu ...

HRVATSKI FILM

Izvor: Hina

Za svoj film, utemeljen na istinitim događajima o hrvatskim vojnicima koji su početkom Domovinskog rata stradali u zasjedi, Miliću je dodijeljena i Zlatna Arena za režiju, a autorskoj ekipi pripalo je još šest Zlatnih Arena.

Na pulskom festivalu je prikazano jedanaest filmova u domaćoj konkurenciji te nekoliko koprodukcija. Osim toga, predstavljen je i raznovrstan međunarodni program, filmovi za djecu i mlade, filmovi iz povijesti festivala uz mnogobrojna popratna zbivanja - radionice, koncerti i okrugli stolovi.