Šestanovac: Našoj djeci treba vrtić

Roditelji djece predškolske dobi, njih pedesetak, uputilo je dopis i peticiju na adresu Poglavarstva općine Šestanovac i načelnika Pave Čikeša, inzistirajući na hitnom pokretanju i realizaciji dječjeg vrtića kako bi svojoj djeci omogućili rast i razvoj kakav ima većina djece u Hrvatskoj. Ogorčeni roditelji tvrde kako im je dosta lažnih predizbornih obećanja, te pozivaju mjesne vlasti da kvalitetno pristupe rješenju toga problema. U protivnom, uporno zatvaranje očiju dovodi do propasti politike koja u svom programu ne vodi računa o najmlađoj populaciji ...

RODITELJI PETNAESTAK MALIŠANA UPUTILI PETICIJU NAČELNIKU OPĆINE ŠESTANOVAC

Našoj djeci treba vrtić

 

Ogorčeni roditelji tvrde kako im je dosta lažnih predizbornih obećanja, te pozivaju mjesne vlasti da kvalitetno pristupe rješenju toga gorućeg problema


Piše: Mladen Nejašmić / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Smatramo da mala škola, koja se održava u našoj općini, ne zadovoljava potrebe naše djece glede socijalizacije i pripreme za polazak u osnovnu školu, to više što se održava u prostorijama s vrlo lošim uvjetima za rad i šteti zdravlju naše djece. Vjerujemo da naša općina nije toliko siromašna da ne može naći adekvatan prostor za boravak najmlađih - izjavio je jedan od inicijatora peticije Petar Kalajžić, ističući kako se pitanje vrtića proteže već četrdesetak godina, a u zadnjih nekoliko postao je nezaobilazan predmet sprdnje lokalne karnevalske udruge.

Šestanovcu je potreban dječji vrtić

Roditelji traže da djeca iz Šestanovca dobiju iste uvjete kao i svi njihovi vršnjaci

Išlo se i korak dalje, pa je nedavno imaginarni vrtić kršten imenom "Nada". Preostalo je nadati se da će šestanovački vrtić ipak jednom zaživjeti, a oni upućeniji vele - samo da ne bude prekasno.

Šestanovački roditelji samo žele da i njihova djeca, kao i sva djeca u Hrvatskoj, imaju pravo na odgoj i obrazovanje u najranijoj dobi. Stoga ne žele prihvatiti da djeca budu zakinuta i najavljuju borbu svim zakonom dopuštenim sredstvima za njihovo ljepše djetinjstvo. Na to imaju pravo i poveljom UN-a o pravima djeteta, kojom se decidirano navodi pravo svakog djeteta na odgoj i obrazovanje.


Realizacija iduće godine

Prozvani načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš veli kako je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na relaciji Samostan časnih sestara čuvarica Malog Isusa i Općine.

- Čim riješimo i tu prepreku, idemo u izradu projektne dokumentacije, a do konca iduće godine očekuje se i njegova realizacija - rezolutan je načelnik Čikeš.

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online