Zaželi: Program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici

U Solinu je nedavno predstavljen program ZAŽELI – Program aktivacije žena u lokalnoj zajednici. Na prezentaciju su pozvane žene sa srednjom stručnom spremom koje su evidentirane na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a predstavljanju se odazvalo više od trideset zainteresiranih potencijalnih sudionica. Zapošljavanjem na 24 mjeseca u okviru ovog projekta, sudionice bi skrbile o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području grada Solina i to na način da bi se jedna sudionica brinula o četiri krajnja korisnika. Osim toga, projekt predviđa edukacije i stručna usavršavanja kako bi se po isteku programa žene uključene u projektne aktivnosti bile konkurentnije na tržištu rada, piše Dalmacija Danas.

Izvor: Dalmacija Danas

Program “Zaželi – program zapošljavanja žena” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

Minimalna vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 900 tisuća kuna, dok je najviša predviđena vrijednost projekta 10 milijuna kuna, dok udio bespovratnih sredstava pokriva 100 posto vrijednosti samog projekta.

Povezani članci

Who's Online

We have 669 guests and no members online