Akademija za politički razvoj za studente

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u 2. ciklusu Studentskog programa APR-a koji će se provoditi u Splitu tijekom prve polovice 2018. godine. Program se provodi u sklopu projekta "APR za mlade" kojeg je financijski podržala Splitsko-dalmatinska županija. Program se sastoji od predavanja i rasprava na kojima će sudjelovati priznati predavači i stručnjaci iz različitih sektora koji će svoja znanja i iskustva podijeliti sa sudionicima programa. Najboljim polaznicima bit će osigurane jednomjesečne prakse u uredima hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Sudjelovanje u programu je u potpunosti besplatno. Prijaviti se mogu studenti sa svih studijskih programa na visokim učilištima u Hrvatskoj (neovisno o studijskom području), kao i diplomanti koji su svoj studij završili tijekom protekle tri akademske godine (od rujna 2014. nadalje). Prijaviti se mogu i redovni i izvanredni studenti, zaključno do 29 godina starosti. Kriteriji za odabir uključuju...

Izvor: InfoZona.hr

Kriteriji za odabir uključuju:
- dosadašnje javno djelovanje
- akademski uspjeh
- motiviranost za dodatno obrazovanje i usavršavanje

Selekcijski odbor Akademije za politički razvoj odabrat će do najviše 40 polaznika koji će sudjelovati na tri modula te dvodnevnoj radionici o povlačenju sredstva iz EU fondova.  Polaznici su obvezni sudjelovati na najmanje tri susreta kako bi po završetku programa imali pravo na stjecanje diplome.

Susreti će se provoditi po sljedećem rasporedu:
1. modul – 13.1.2018
2. modul – 3.3.2018
3. modul – 7.4.2018.
4. Radionica o EU fondovima – 25.-26.5.2018.

Za sudjelovanje u 2. ciklusu Studentskog programa APR-a u Splitu potrebno je poslati životopis u kojem se obvezno mora navesti prosjek ocjena stečenih tijekom studiranja, te motivacijski pismo (do 300 riječi). Prijave za program se šalju na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Rok za prijavu: 3. prosinac 2017.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 18. prosinca na službenoj stranici APR-a.