Tenisačica Petra Martić osvojila Biellu

Petra MartićTenisačica iz Duća Petra Martić osvojila je 100.000 dolara vrijedan turnir u talijanskoj Bielli. Do velikog uspjeha mlada hrvatska tenisačica došla je pobjedom u finalu protiv Kanađanke Sharon Fichman 7:5, 6:4. Meč je okončala u stilu, as servisom za titulu. S ovom pobjedom i novih 140 WTA bodova od danas bi 18-godišnja Martić trebala biti negdje oko 91. mjesta na svijetu čime će i formalno postati najbolja hrvatska tenisačica. Iza Martić su dva odlična tjedna u kojima je prvo izborila mjesto u drugom kolu US Opena, a potom je dojetjela natrag u Europu i osvojila Biellu ...

 Piše: Pero Smolčić / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija

Meč protiv Fichman počela je nesigurno, mlada Kanađanka povela je s 3:0, a potom i sa 4:1. Martić je smanjila na 4:3 i servirala je kada je kiša prekinula finale. No, meč je brzo nastavljen, a Martić je do kraja dominirala.

Petra Martić osvojila je turnir u talijanskoj Bielli

I u polufinalu je protiv Slovenke Polone Hercog gubila 4:1 u prvom setu, a potom preokrenula, bilo je tako i sada. Ključni break u drugom setu napravila je za 4:3, a potom je rutinirano privela posao kraju.

Iza Martić su tako dva odlična tjedna u kojima je prvo izborila mjesto u drugom kolu US Opena, a potom je dojetjela natrag u Europu i osvojila Biellu. Ovo joj je druga seniorska ITF titula, lani je osvojila i Zagreb, turnir s nagradnim fondom od 25.000 dolara.

Kako do Roland Garrosa iduće godine ne brani gotovo ništa bodova, s ovakvom formom možemo s pravom očekivati još veći uzlet Petre Martić. I vjerovati kako će Hrvatska sada konačno na duže vrijeme imati stabilnu tenisačicu u društvu 100 najboljih.

Za idući tjedan prijavia je još jedan turnir „težak“ 100.000 dolara u Sofiji.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online