Nada i u blatu titule skuplja - osvojili nacionalni Kup!

Ragbi klub Nada je pobjednik nacionalnog Kupa po 18. put Ragbijaši splitske Nade su po 18. put u zrak podigli pehar namijenjen pobjedniku nacionalnog Kupa, deveti otkad je samostalna Hrvatska. Zagreb im nije poremetio planove da i dalje klupske vitrine pune trofejima, a njih je u 50 godina kluba samo seniorskih više od 50. - Najjači smo na terenu, najjači smo za proslavit - poručio je nakon utakmice cijeli blatnjav trener Nade Denis Puljiz. Njega su igrači nakon što su podigli pehar bacili u kaljužu i pošteno izvaljali. Blata na Starom placu nije nedostajalo jer je kiša padala do pred početak susreta. Nada je sve dileme oko pobjednika riješila u prvih 25 minuta (17:0) zgodicima Tončija Buzova i Nikole Vrzića, te s dva pretvaranja i pogođenom kaznom Ivice Rubelja ...

UZ TUŽNI TRANSPARENT UPUĆEN SPLITU

Nada i u blatu titule skuplja - osvojili nacionalni Kup!


Piše: Josip Smolić / Slobodna Dalmacija
Snimio: Joško Ponoš / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Prvih desetak minuta su nas stisnuli na našu polovicu ali smo se izvukli i okrenuli stvar. Sjajno je završiti godinu s trofejem, pobijedili smo u polusezoni u svim susretima - ponosan je Puljiz.

I trener Nade Denis Puljiz završio je u blatu   

Gosti su uspjeli u 80 minuta igre postići dva zgoditka, oba pred kraj poluvremena ali kontra Nade koja je već tri godine neporažena u službenim susretima boljem od dobrog otpora nisu se ni oni nadali.

Nakon što je dodijeljen pehar osvajača Kupa, nagrada Nadino srce za sezonu 2008/09. uručena je Duji Grubišiću. Riječ je o priznanju za najborbenijeg igrača, a dodjeljuju ga navijači i igrači.


Nada - Zagreb 40:10 (17:5)

Split - Igralište kod Starog placa. Gledatelja 500.
Sudac: Mario Jelavić (Split).
Najbolji igrač: Ante Olujić (Nada).

Nada:

Borozan, Čulić, Milanović, Rubelj (10), Vrzić (5), Blažević-Bandov, Sablić, Buzov (10), Tvrdić, Ursić, Vuković (5), Grubišić, Olujić (10), Popović, Matić, Dadić, Šarić, Vukušić, Varkaš, Plazibat, Horvatić, Antić.

Zagreb:

Josipović, Vidović, Udovičić (5), Zagorišek, Janković, Pomper, Gomuzak, Jureško, I. Zelić, Holjevac (5), T. Zelić, Kleković, Nikolić, Mijić, Mandić, Vračević, Kelava, Veličković, Bielen, J. Zelić, Stojan, Belić.

Juniori Nade iznijeli su transparent 
                                      

Transparent o Starom placu

Mladi igrači Nade su pred početak susreta na teren izašli s transparentom ‘Splite, zašto pravo mora umrijeti na Starom placu?’.

- Nakon 12 godina sudovanja bidni ni danas ne znamo što je konačno rješenje Županijskog suda oko spora za Stari plac. Njihova presuda odbacuje sve naše tužbe a koriste se lažnim činjenicama. Ne tražimo vlasništvo ali ne znamo ni koji nam je status. Isti sud na dvije iste tužbe (ragbi kluba i bejzbol kluba op.a.) donio je različite odluke - požalili su se član Uprave Nade Miljenko Lolić i veteran Nade Tonči Cvitanović.

Povezani članci

Who's Online

We have 273 guests and no members online