Pobjedili lidera

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK BUZET  32:25 (16:14). U odličnoj utakmici, pravoj prvenstvenoj, mladi  Dragovoljci pobjedili su prvoplasiranog na tablici lige. Lijepi, mračni, bračni poklon Mister Pajoli, koji je uplovio proteklog vikenda u bračnu luku. No vratimo se mi utakmici na Ribnjaku.. Na početku Dragovoljac starta grozno. Mlaki ulazak u utakmicu i već u 5 minuti semafor svijetli 1:4 za goste i trener Zele "ne časi ni časa", zove timeout.. Valja po dobrom rukometnom običaju.. "skupiti glave", ma što to značilo. Ali izgleda da je koristilo. Dragovoljci napokon kreću, izgleda na dizelski pogon, pomalo se počinju vraćati u utakmicu i smanjivati prednost Istrijana. I eto ga na, bolja igra vraća rezultat na egal. U 14. minuti semafor već pokazuje 7:7. Priključak je uhvaćen, sada triba ubaciti u petu... Igra se gol za gol, obrane su se posložile kao glave na minuti odmora i utakmica se primiče uzbudljivom kraju prvog dijela. Sljedi period dobre obrane s jedne i druge strane i na kraju prvog poluvremena recimo tako, spretniji i sretniji Dugoraćani odlaze na odmor s vodstvom od 16:14. Čudo malo kako je krenulo...

Piše: FB Marko Perić

Drugi dio utakmice nastavlja se slično, dominiraju jake obrane pred oba gola i taktička disciplina u igri. Kauboji možda hvataju bika po Kozjaku, ali na Ribnjaku se igra partija šaha na mišiće. Ovog puta, za divnu promjenu, Dragovoljci ne upadaju kao mali zeko u svoju crnu rupu, nego poput dobrog dizelaša, podižu kompresiju i čini razliku. Niz dobrih poteza na terenu s naše strane, te niz dobrih obrana mladoženjinog mlađeg brata i na semaforu sad sjaji 21:17.

Držali su Dragovoljci tu razliku kasnije prvenstveno zahvaljujući jablanu Stipi Maleničiću koji se razbranija kao da je na Poljudu. Moramo spomenuti i mladog startera na vratima Jurica Bošnjak koji je nakon slabog starta dosta doprinija pobjedi. Bravo. Utakmica se nakon te stvorene prednosti igrala gol za gol, čak je i u jednom trenutku semafor pokaziva 7 razlike (30:23). Nakon toga utakmica je bila praktički riješena. Gostujuća ekipa je probala učiniti nešto s presingom 5 minuta prije kraja, ali nije im to urodilo plodom.

Ne valjda izdvajati iz kolektiva pojedince, no moramo malo istaknuti staru ratkapu, tek pristiglu s naporne konobarske sezone, veselog mornara Dina Banovića, pa Hrvoja Jakelića, te Ferdu koji je pokazao da se može itekako računati više na njega, kad mu se da šansa kao što je to napravio trener Zele. Bravo momak!

Na kraju konačan rezultat, RK HD - RK Buzet 32:25. Fešta se mogla nastaviti..

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online