Kazalište Moruzgva na dalmatinskoj je turneji

Kazalište Moruzgva na dalmatinskoj je turneji. U Zadru, Splitu, Hvaru, Makarskoj, Metkoviću i Dubrovniku gostuju sa tri predstave: "Brodolomke", "OtpisaNE" i "Kako život". Splitskoj publici će se predstaviti sa sve tri predstave i to "Brodolomke" u subotu, 17.11. Dvije izvedbe u 18 h te u 20:30 h. Treća izvedba je u ponedjeljak 19.11. u 20 h, dvorana Lora. Predstava "OtpisaNE" igra u nedjelju 18.11. u 20 h, dvorana Lora, a predstava "Kako život" u petak, 30.11. u 20 sati. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka svaki dan od 15 - 19 h na blagajni Lora ili u online sustavu croatia-tickets.com. Informacije i rezervacije ulaznica na 091 528 4304.

Izvor: Splitski portal

"Brodolomke"

Najnovija predstava koja će zasigurno obilježiti ovu kazališnu sezonu, premijerno je izvedena u rujnu ove godine. Brodolomke su dirljiva priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način, kroz ovisnost o alkoholu. Po predlošku Ane Maras Harmander, a u režiji Krešimira Dolenčića u predstavi glume, plešu i pjevaju: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Luka Petrušić.
 
"Komedija OtpisaNE"
 
Po tekstu Renata Baretića, u režiji Nikole Zavišića ova predstava pobudila je interes publike te ju je do sada vidjelo više od 25 000 ljudi. Tema je topla priča o imigrantu koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u život frustrirane Snježane, njene poduzetne kćeri Hrvojke te dokone zavodnice susjede Milke. OtpisaNE će vas nasmijati do suza ali i nagovoriti da pokušate sebe zamisliti u sličnim okolnostima. U predstavi igraju Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.
 
"Kako život"
 
Predstava je remek djelo jedne od najboljih dramatičarki hrvatske Nine Mitrović i  redatelja Ivana Lea Leme, a prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić prikazuju smiješne i tužne stvari života u staračkom domu. Kroz priču o ljubavnom trokutu starijih ljudi saznajemo više o prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti.