Petar Čulić nastavlja sa gitarističkim uspjesima u njemačkom Koblenzu

Petar ČulićNaš dugoraćanin nastavlja sa gitarističkim uspjesima u njemačkom Koblenzu, gdje privodi kraju poslijediplomski studij klasične gitare u klasi profesora Huberta Käppela. Pred kraj prošle godine Petar Čulić je održao zapažen gitaristički koncert u sklopu serije koncerata kojima se obilježava završetak godine postdiplomskog studija na Koblenz guitar akademiji, a na kojima su nastupili gitaristi iz Rusije, Italije, SAD-a, Španjolske, Engleske, Turske i Hrvatske. U ispitnoj komisiji su bili jedni od najpoznatijih gitarista svijeta – Hubert Käppel (Njemačka), Aniello Desiderio (Italija), Dale Kavanagh (Kanada), Goran Krivokapić (Crna Gora), Günter Schillings (Njemačka) i Alexander S. Ramirez (Peru). Petar je za svoju izvedbu dobio najveću moguću ocjenu, 1.0. Kritike nakon koncerta su bile sjajne, profesori su istaknuli da već ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih svjetskih gitarista ...


KLASIČNA GITARA

Petar ČulićPetar je dobio najveću moguću ocjenu, 1.0. Kritike nakon koncerta su bile sjajne, profesori su istaknuli da već ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih svjetskih gitarista, sjajnu tehniku, muzikalnost, ton i razmišljanje. Većina slušatelja su istaknula da im je ovo bio jedan od najboljih koncerata, pogotovo su se istaknule skladbe Rossinianne nr. 3 od Maura Giuliania, Drei Tentos od W. Henzea te Petrova skladba "M" koja je svojom mističnosću i muzikalnošću oduševila publiku.

Zahvaljujući sjajnom nastupu, Petar će 22. svibnja 2010. u Koblenzu svirati kao solist sa Rheinische Philharmonie najpoznatiji gitaristički koncert - Concierto de Aranjuez!

Povezani članci

Who's Online

We have 531 guests and no members online