Kapital Network pred gašenjem

Kapital NetworkKapital Network, jedina poslovna televizija u Hrvatskoj, je pred gašenjem, a, po tvrdnjama čelnika te televizije, rezultat je to odluke Vijeća za elektroničke medije da dvije koncesije za specijalizirane kanale dodijeli Novoj TV i RTL-u, a ne Kapital Networku koji je prije pola godine jedini zadovoljavao uvjete za eksperimentalno emitiranje. "Što se dogodilo u proteklih šest i pol mjeseci da je Vijeće donijelo suprotnu odluku i sada zaključilo da je naš program nezadovoljavajući?" upitao je u utorak direktor Kapital Networka Dragan Ćuća na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je od Vijeća zatražio obrazloženje odluke te najavio žalbu Upravnom sudu ...

KAPITAL POBJEDIO KAPITAL NETWORK

Kapital Network pred gašenjem najavljuje žalbu Upravnom sudu

Izvor: Hina

Ćuća ne vidi nijedan objektivni razlog za nedobivanje koncesije jer su, tvrdi, priložili dosad nejtemeljitiju ponudu. Sumnja da je Vijeće odluku donijelo samostalno i smatra da je vjerojatno bilo riječi o "arbitriranju".

Nije mu poznat omjer jučerašnjega glasovanja sedmeročnog Vijeća, no podsjetio je da je Kapital Network prije više od pola godine dobio šest od sedam glasova za probno emitiranje, a ponude Nove TV i RTL-a dobile su samo tri, to jest dva glasa.

Rekao je da će Kapital Network program ubuduće emitirati u smanjenom opsegu, i to ponovno samo na kabelskim, IPTV i satelitskim televizijama, kao što je bio slučaj prije dobivanja koncesije za probno emitiranje.

kapital network

Ustvrdio je kako su odlukom Vijeća u pitanje dovedena radna mjesta 20-ak zaposlenika te da je ugrožen i javni interes jer su izabrani koncesionari koji nude samo zabavni sadržaj, a ne informativni i edukativni.

Njegov zahtjev da Vijeće javno obrazloži svoju odluku poduprlo je i Hrvatsko novinarsko društvo, čiji je glavni tajnik Vladimir Lulić ustvrdio kako Vijeće u najmanju ruku mora objasniti odluku i reći koji su to kriteriji po kojima je dodijelilo koncesije.

Povezani članci

Who's Online

We have 190 guests and no members online