Zanimljivosti..

Robovi mobitela

Jesmo li ovisni o sredstvima komunikacije? Da li ljubav mjerite brojem slova? U 21. stoljeću mobitel više nije samo poruka i poziv. Sada na njemu slušamo glazbu, fotografiramo, snimamo filmiće, igramo igrice, surfamo po internetu, faćkamo po fejsu. On je naš elektronski planer, podsjetnik bez kojeg smo ponekad izgubljeni. U razvijenim državama možda i ne postoji osoba koja nema mobitel ili njih nekoliko. Zaboravite li doma mobitel, vjerojatno se i vi osjećate kao potpuno izgubljeni, a nakon što se vratite doma vašem ”ljubimcu”, shvatite da baš ništa niste propustili. Baš naprotiv! Možda ste mogli sjediti lice u lice s prijateljem/icom i bez mobilnog ”posrednikauživati u društvu ...


ROBOVI MOBITELA

Da li se ljubav mjeri brojem slova?


Autor: Tina Žagar / she.hr
Izvor: she.hr - www.she.hr - Portal za modernu ženu


PrijateljstvoSjetite se trenutka kad svog mobilnog ljubimca zaboravite doma. Već nakon pola sata Vam se čini, da ste potpuno izgubljeni. Pitate se: „Tko me je zvao?“, „Kako ću se dogovoriti s ljudima?“, „Pa što ako mi nešto hitno zatreba?“. Nakon što se vratite doma Vašem ”ljubimcu”, shvatite da ništa niste propustili. Važno je, da je uz vas, ako nešto slučajno zatreba.

Možda iz tog načina ponašanja možemo izvući poantu da smo postali robovi tog malog sve naprednijeg gadgeta. Koliko poziva i poruka imamo taj dan mnogima daje osjećaj važnosti ili voljenosti.

Hm, a da li želite mjeriti ljubav u brojevima slova na Vašem novom touch screen mobitelu?

Mobilna tehnologija omogućava nam bržu i lakšu komunikaciju, ali koliko god mislimo kako štedimo vrijeme, zapravo ga i gubimo. Dok tipkamo poruke ili zovemo, možda smo mogli sjediti lice u lice s prijateljem i bez mobilnog ”posrednika uživati u društvu.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 174 guests and no members online