Do listopada o sudbini posrnulih dalmatinskih tvrtki

dalmacijavinoZa dvadesetak dana trebala bi biti poznata sudbina nekad respektabilnih, a danas posrnulih dalmatinskih tvrtki čije su uprave dobile zadaću da u roku od tri tjedna izrade održive planove poslovanja i ishode suglasnost Državnog odvjetništva za provedbu tih planova, izvijestili su u utorak na konferenciji za novinare čelnici HUS-a Ozren Matijašević i Jozo Marić. Dogovoren je model prema kojem bi se pet dalmatinskih tvrtki spasilo od ponora stečaja, a više od 2000 od egzistencijalnog sloma ...


ODGODA NA ODGODU

Piše: Dobrila Stella / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Na sastanku sindikalnih čelnika s potpredsjednikom Vlade Ivanom Šukerom, ministrima Petrom Čobankovićem i Božidarom Kalmetom te predstavnicima HFP-a i Porezne uprave dogovoren je model prema kojem bi se pet dalmatinskih tvrtki spasilo od ponora stečaja, a više od 2000 od egzistencijalnog sloma.

Riječ je o trećem krugu pregovora sindikata i Vladinih dužnosnika, koji su počeli u ožujku s ciljem spašavanja desetak tvrtki iz Splitsko-dalmatinske županije u kojima je zaposleno oko 15.000 radnika i nekoliko tisuća kooperanata.

 

Who's Online

We have 837 guests and no members online