Političko kadroviranje: Sjaši Kurta da uzjaše Murta

kukurikuPodjela državni tvrtki među koalicijskim partnerima je pri kraju. Uz Janaf HNS će u svoje ruke dobiti HEP i Plinacro, čime se ispunila želja Radimira Čačića da kontrolira čitav državni energetski sektor. SDP-ovci će upravljati autocestama, željeznicom, šumama i vodama. Čini se da je IDS-u pripala samo tvrtka Hrvatske ceste iako još nije jasno hoće li se mijenjati čelništvo Hrvatske lutrije, Hrvatske pošte i ostalih manjih javnih poduzeća..., piše Luka Filipović na stranicama tportala... Sjaši Kurta da uzjaše Murta. Pa jesmo li za to glasali? ...

POLITIČKO KADROVIRANJE

Uzalud HEP-u svi magistri i doktori kad niti jedan nije Čačićev čovjek

Piše: Luka Filipović / tportal
Izvor: tportal

Najviše kontroverzi moglo bi izazvati instaliranje HNS-ovca Zlatka Koračevića na mjesto predsjednika Uprave HEP-a.

Čelniku najvećeg sindikata u HEP-u nije jasno kako da se među 2.200 visoko obrazovanih djelatnika HEP-a, među kojima je 180 magistara i doktora znanosti, nije mogao naći niti jedan dovoljno sposoban da upravlja tvrtkom.

HEP-ovi sindikati, inače, već godinama ponavljaju kako su protiv političkog kadroviranja i dovođenja stranačkih poslušnika na menadžerske pozicije u HEP. Ali kako ih nije slušao HDZ, tako ih sad ne zarezuje niti Kukuriku koalicija.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online