Dupli pas HDZ-a i Keruma: I splitske Bene dodijeljene tvrtki bez prihoda i zaposlenih

U sjeni dodjeljivanja koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, koja je unatoč prosvjedima otišla zagrebačkoj tvrtki Sport B - bez prihoda i zaposlenih, ali s izravnim i neizravnim vezama s poduzetnicima bliskima HDZ-u Višeslavom Vukojevićem i Zoranom Gobcom - Splitsko-dalmatinska županija na istoj sjednici odredila je i sudbinu splitske plaže Bene za idućih petnaest godina. Njome će također upravljati tvrtka koja je osnovana prije dvije godine i koja nema nikakvih prihoda ili zaposlenih osoba, ali zato je neizravno povezana sa - Željkom Kerumom, piše tportal. Otpale su ponude Keruma i njegove punice, ali je prošla ona povezana s njegovim nećakom. Nitko se nije bunio, niti se namjerava žaliti. Pronicljiviji će zaključiti da je Kerumov HGS na ovotjednoj županijskoj sjednici podržao davanje Zlatnog rata HDZ-u, a da je za sebe dobio splitske Bene.

Izvor: DalmacijaNews, tportal

Nije poznato što će se dogoditi s tvrtkom koja je dosad upravljala ovom splitskom plažom (Uvala Bene) - mahom aljkavo, pa se splitska javnost često bunila zbog nereda, zapuštenosti i slabog održavanja.

Poznat je tek podatak da Uvala Bene svojim dobavljačima duguje nešto više od pet milijuna kuna, pa se može naslutiti scenarij iz ostalih tvrtki nekadašnjeg Kerumova carstva, piše tportal.


http://www.poslovni.hr/hrvatska/zlatni-rat-ipak-ide-tvrtki-sport-b-slijedi-tuzba-326850

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online