14 privatnih brodara dobilo 3,9 mil. kuna potpore

kriloMinistarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture odlučio je putem javnog natječaja poduprijeti 14 privatnih brodara – malih poduzetnika kojima je za 2012. godinu dodijelilo ukupno 3,9 milijuna kuna. Potpora se odnosi na gradnju trupa i rekonstrukciju putničkih i izletničkih brodova, a iz ministarstva su priopćili da će se za 10 gradnji trupa izdvojiti 3,4 milijuna kuna te oko 470 tisuća kuna za četiri rekonstrukcije postojećih plovila. Državna potpora malim brodarima iznosi 8 posto cijene gradnje trupa ili rekonstrukcije brodova/brodica/jahti u domaćim brodogradilištima...

POTPORE BRODARIMA

Izvor: Večernji List

Na natječaj koji je raspisan u svibnju pristiglo je 19 ponuda, od čega 12 zahtjeva za potpore gradnje i 7 za rekonstrukciju postojećeg plovila. Zbog neispunjavanja uvjeta, odbijena su dva zahtjeva za gradnju i tri za rekonstrukciju.

Vlada RH još je u lipnju 2010. prihvatila Program izgradnje i rekonstrukcije putničke i izletničke flote i za trogodišnje razdoblje provedbe programa u državnom proračunu osigurala 12 milijuna kuna.

Programom se financira gradnja trupa i rekonstrukcija putničkih i linijskih brodova do 100 BT-a, izletničkih brodova do 50 BT-a, školskih brodova, jahti za gospodarske namjene i brodica za gospodarske namjene (izuzev ribarskih) te brodica namijenjenih unapređenju, ispitivanju i zaštiti mora u hrvatskim brodogradilištima.

Ciljevi su programa poboljšanje sigurnosti plovidbe i zaštite okoliša, stvaranje uvjeta za podupiranje malog i srednjeg privatnog poduzetništva te jačanje hrvatskih brodara pred ulazak RH u Europsku uniju.

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online