Pavić, Leonarda Pavić

Vaterpolska reprezentativka postala prva hrvatska TV komentatorica nogometa!
Naša mlada sumještanka Leonarda Pavić još prije samo tri godine je igrala za hrvatsku žensku vaterpolsku vrstu na Europskom prvenstvu u Barceloni, a danas ova Dugoračanka, studentica završne godine novinarstva, gradi uspješnu komentatorsku karijeru na Arena Sport TV, pišu Sportske Novosti.
- Od proljeća na Arena TV nogometne utakmice prenosi jedna žena. Prema svim našim spoznajama, prva takva u Hrvatskoj. Ona je Leonarda Pavić (22), iz Dugog Rata. Njezina posebnost je da je još donedavno bila vaterpolo reprezentativka, branila boje Hrvatske na EP. Ne baš u nogometu, već vaterpolu. Još 2018. smo je pratili u bazenu Barcelone na EP, a sada ju pratimo u programu Arene gledajući nogomet - piše Dean Bauer.
Lea je pet godina igrala za Buru, pa onda dvije sezone Jadran, u ljetnoj pauzi ako ne bi imala reprezentativnih obveza u svom Dugom Ratu trenirala je pomladak vaterpolo kluba "Korenat". Nije više stigla "gurati" i vaterpolo uz fakultetske obveze i posao na Planet Sport TV i danas Areni.
- Još se ne bi nazvala baš specijalisticom za nogomet jer prenosim i druge sportove, ali da prenosim nogomet, pa i sve više, a usudila bi se reći i da ga najviše znam, to definitivno - veli Leonarda i nastavlja - Najviše radim nogomet, ali i rukomet također, muški i ženski. Sad u zadnje vrijeme, Ligu prvakinja. Naravno, prenosila sam i vaterpolo nešto malo, budući da ga nismo imali nešto pretjerano u programu. Radila sam vaterpolo na Planet Sport TV, ali kao sukomentatorica dok se nisu ugasili. Najviše volim raditi loptačke sportove, najlakše mi se spremiti jasno za vaterpolo jer sam ga trenirala, ali najveći gušt je nogomet. Za tu nogometnu zaraženost "krivicu valja svaliti" na Leonardinog oca, Joška Jozu Pavića.
- On je bio profesionalni nogometaš, između ostalog u Slovačkoj (Rimavska Sobota), pa sam se ja zato ondje i rodila. Nije mi dao poći u nogomet, ali me je pustio u vaterpolo, što ima još manje smisla, ha, ha. Ne, zahvalna sam mu na tomu, bolje tako. Najviše sam nogomet zavoljela preko oca (trenera u NK Orkan Dugi Rat), ali i brata Josipa. U biti, u kući se stalno nogomet pratio - veli Leonarda Pavić, vrsna sportašica, odlična studentica, a od srca joj želimo da postane i vrhunska sportska novinarka.
 

Korenat - Okruk 3:19

Nastavlja se niz vaterpolo utakmica polaznika vaterpolo škole VK Korenat. U utorak u novom kolu lige "Dica Mora", koju uz Korenat čine još i mladi vaterpolisti Omiša, Podgore, Okruga, Igrana, Hvara, s početkom u 19 sati u porat Orija dolaze mladi vaterpolisti iz Okruga Gornjeg odigrati utakmicu vaterpolo lige sa mladim dugoraćanima iz VK Korenat.
Vidimo se i predvečer na i uokolo porta u Oriju. Ajmo naši!

Teško su se naši mogli razigrati i naigrati pored odličnih plivača iz Okruga Gornjeg. Brži i spremnii mladi Čiovljani uvjerljivo su pobjedili u portu Orija. "Raspištoljio" se zato Slaven Turić sa tri pogotka, a vidjeli smo i niz ljepih akcija mladih domaćih vaterpolista te izvrsnog Ribičića na domaćem golu kojemu nije bilo lako jučer na "streljani", no istakao se sa nekoliko obrana "mrtvih" zicera.  
 

Korenat - Podgora 11:20

Nastavlja se niz revijalnih vaterpolo utakmica polaznika vaterpolo škole VK Korenat. U ponedjeljak u 19 sati u porat Orija dolaze mladi Podgorani odigrati utakmicu sa mladim dugoraćanima iz VK Korenat.
Vidimo se na i uokolo porta u Oriju.
Ajmo naši!
 

Korenat - Hvar 6:10

Nastavlja se niz revijalnih vaterpolo utakmica polaznika vaterpolo škole VK Korenat.
U četvrtak u 16 sati u porat Orija dolaze mladi Hvarani odigrati utakmicu sa mladim dugoraćanima iz VK Korenat.
Vidimo se na i uokolo porta u Oriju.
Ajmo naši!
 

Korenat - Omiš 6:14

VK KORENAT - VK OMIŠ 6:14 (0:3, 2:4, 2:4, 2:3). U revijalnoj utakmici mladih nada iz vaterpolo škola KORENAT i OMIŠ odigranoj u ponedjeljak, 26.07. u predvečernjim satima u portu Orij slavili su mladi Omišani. Bolje su krenuli u utakmicu, bolje plivali i otvarali se, tako da su odmah ovu revijalnu utakmicu odmah usmjerili na svoj mlin. Trgli su se malo dugoraćani u drugoj četvrtini, ali nisu uspjeli uhvatiti rezultatski priključak. Treneri Toni Bilić i Slavko Čalić dali su priliku svima da zaigraju i oduševe roditelje u Rive i po rivi uokolo porta. A poslije utakmice druženje, okrjepa i fešta. Mladim dugoraćanima uskoro sljedi i uzvrat u Omišu.. Eto velikog motiva za marljive jutarnje treninge u Portu Orija...
Za VK KORENAT su igrali: Ivan Ribičić (15'ak obrana), Antonio Tafra, Karlo Skender (1), Špiro Milavić (1 stativa), Slaven Turić, Roko Sudić, Ante Tokić, Roko Juričić, Roko Laušić, Ivano Tokić, Albin Ahmeti (4), Ivan Pocrnjić (1) i Rino Bradarić.
 

Korenat: škola vaterpola u portu Orij

U tijeku je nova vaterpolo sezona u Dugom Ratu. Škola je odavno gotova, učenici su već tjednima u moru, a od prije 10-ak dana opet je započela s radom i Škola vaterpola VK Korenat na vaterpolo igralištu u portu Orija, pa su jedva dočekali da aktivno ljeto počne i nastavi se s igrom, plivanjem i vaterpolo balunom.
Vaterpolo se opet vratio u porat Orija! Vaterpolo igralište je u portu, jutarnji treninzi su već u punom jeku, pliva se u svih 16, a uskoro će krenuti i prijateljske utakmice sa susjedima, Omišanima, Bračanima,... a za popodnevna vaterpolo uzbuđenja čeka se samo Marino (i Čapo junior) pa da u portu i u drugoj polovici vrućih ljetnih dana padnu osvježavajuće "viktorije" i glasnogovornički dvoboji "na guze"...
Svakodnevni vaterpolo treninzi za mlade na igralištu u portu Orij počinju u 9 sati, a sva djeca zainteresirana za upis u ljetnu škola vaterpola VK Korenat Dugi Rat trebaju doći (sama ili u pratnji roditelja) na porat Orija prije jutarnjeg treninga te potražiti trenera, Ivana Kadića Ćapu (juniora), predsjednika kluba i voditelja škole vaterpola.
U novim nastavcima priče s porta Orij saznati će te više o suživotu brodara i vaterpola, mladom nadarenom treneru i njegovim rasplivanim štićenicima, nadolazećim utakmicama i turnirima..
Eto toliko, zasad. Do plivanja. Pardon, do čitanja..
 

Vaterpolisti tek u lutriji penala izborili Olimpijadu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nakon nove drame peteraca, ovaj put sa sretnim završetkom nego u prethodnoj utakmici, pobijedila Rusiju i izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ždrijeb u Rotterdamu odredio je i skupine. Hrvatska će igrati u skupini B zajedno sa Španjolskom, Srbijom, Crnom Gorom, Australijom (koju vodi Elvis Fatović) te Kazahstanom.
Izabranici Ivice Tucka u odlučujućem susretu za plasman u Tokio nakon drame peteraca su svladali Rusiju 25:24 (11:11). Odluka je pala tek u 15. seriji peteraca. Prvo je Bijač obranio udarac Shepeleva, a zatim je Vrlić zabio za hrvatsko slavlje. Rusi su imali meč loptu u petoj seriji. Nakon što je Bukić pogodio gredu, Shepelev je imao priliku odvesti Rusije u Tokio, no njegov udarac zaustavio je Popadić.  Pojela nam je i ova utakmica živce, no za razliku od prethodne, u ovoj su naši vaterpolisti imali i sreću na svojoj strani. Malo za promjenu. Bravo, naši!
 

Beč, Pešta, fešta?

I dok je pažnja većine ljubitelja sporta u siječnju usmjerena prema rukometu i EURU koji je "kauboje" odveo u Graz, a sada i u Beč, u Budimpešti se igra i vaterpolski EURO. Najbolje hrvatske vaterpolistice, među kojima su dvije omišanke, Julija Božan i Tereza Balić, dok je naša dugoraćanka Leonarda Pavić ove godine prednost dala studentskim obvezama pred vaterpolom, nakon poraza protiv Mađarica i Grkinja, u srijedu su u rezultatski izjednačenom susretu pobjedile reprezentaciju Srbije rezultatom 9:8. te ih pobjeda nad Slovačkom dijeli od odlaska u četvrtfinale.
Njihove muške kolege u utorak su odlično počeli svoj turnir u A skupini EURA gdje su svladali Njemačku rezultatom 17:9.
Ajmo naše! Naprid naši! Beč, Pešta, sportska fešta!
 

VK Korenat - VK Omiš

U revijalnom vaterpolo susretu veterana lige "Starci Mora" 2019. u četvrtak, 22.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu pod Borićima u Omišu vaterpolo vještine odmjeriti će vječne nade, veterani VK Korenat i VK Omiš. Evo prilike da opet uživamo u vaterpolo vještinama naših i omiških vječnih mladića. A poslije utakmice, naravno, slijedi i okrjepa. Vidimo se večeras u Omišu. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Korenat - VK Okruk 10:20

U devetom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u ponedjeljak, 19.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu u portu Orija vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Okruk iz Okruga Gornjeg (Čiovo). Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Ajmo naši!