Ljetna tvornica znanosti u Splitu

U organizaciji Mediteranskog instituta za istraživanje života, u Splitu se do 2. kolovoza održava Ljetna tvornica znanosti. Riječ je o edukacijskom projektu kojim se na nizu interaktivnih radionica popularizira znanost među mladima. Program ovogodišnje, devete Ljetne tvornice znanosti pohađa oko 120 djece i mladih iz cijele Hrvatske, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Radionice vode mladi studenti i apsolventi iz Splita, Zagreba, Samobora i Čakovca. Ljetna tvornica znanosti jedna je u nizu MedILS-ovih ljetnih znanstvenih škola, a cilj joj je poticanje znanstvene kreativnosti kod osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Radionice su zamišljene kao mjesto na kojima mladi imaju priliku doći u neposredan kontakt sa znanstvenim problemom, pri čemu ih se potiče da zajedno sa svojim vršnjacima, uz pomoć mentora, stvore kreativno i originalno rješenje. Osnovna je poruka svih radionica da mladi kroz interaktivan i zabavan proces proučavanja svijeta oko sebe mogu razviti svoje intelektualne i kreativne sposobnosti. Ovogodišnji program uključuje radionice iz područja biologije, kemije, fizike i matematike...

Izvor: slobodna Dalmacija

Na 13 radionica, prilagođenih različitim uzrastima, polaznici imaju prilike doznati kako nastaju boje, kako pčele prave med i zašto ne možemo bez njih, kako “izdresirati” robota te mnoge druge zanimljive stvari koje nas okružuju.

Na završnoj svečanosti 2. kolovoza, s početkom u 10 sati, polaznici će predstaviti svoje završne radove pred roditeljima, nastavnicima i znanstvenicima MedILS-a. Tom prigodom učenicima će biti uručena prigodna priznanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 364 guests and no members online