Starčević: Nervoza je ubila ljepotu ragbija

ragbi finaleAll Blacksi, popularno ime za ragbi reprezentaciju Novog Zelanda, pobijedili su pred domaćom publikom na Eden Parku u Aucklandu reprezentaciju Francuske u uzbudljivom i do samog kraja neizvjesnom finalu rezultatom 8:7 i po drugi put osvojili naslov svjetskih prvaka! - Pritisak i nervoza je malo ubila ljepotu finala, ali sam jako zadovoljan kako je odigrana utakmica. Taktički i tehnički jako dobro. Vidjelo se da su obje momčadi dobro proučile suparnika i cijelo se vrijeme tražila 'slaba točka'. Na kraju su detalji presudili - prokomenitirao je Dalibor Starčević, dugogodišnji kapetan, danas predsjednik splitske Nade, nedjeljno ragbi finale Svjetskog prvenstva ...

STRUČNO OKO

Nervoza je ubila ljepotu ragbija

Piše: Robert Radica / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Dalibor Starčević, RK NadaMožda su Francuzi ostavili bolji dojam, ali nepošteno bi bilo kazati da 'Ali Blacksi' nisu zaslužili ovaj naslov. Dapače - sve su susrete tijekom turnira dobili i pokazali da igraju najbolji i najljepši ragbi.

No, vidjelo se koliko taj pritisak može djelovati na igrače, recimo Piriju Weepuu se ne mogu događati oni promašaji iz jako dobrih pozicija u prvom poluvremenu. Baš tu su mogli Novozelanđani prelomiti dvoboj i otići na sigurnu razliku.

U drugom poluvremenu 'All Blacksi' su igrali netipično, stalno u obrani, dok su Francuzi 'kroz ruke' pokušavali osvajati prostor i postići zgoditak.

Kada se tako zatvorite i niste baš u prilici razviti igru kakva vas prati, recimo centri Nonu i Smith su se potpuno podredili momčadi. Po meni je najbolji igrač finala bio francuski kapetan Dusautoir, fantastično je držao igru, vodio momčad.

Ovaj finale bio je borba 'prsa o prsa', sitni su detalji na kraju presudili, ali mogu kazati da me oduševilo, bez taktiziranja, muški i to u vrlo visokom ritmu. Bilo je za prste polizat'.

ragbi finaleMožda će nekoga iznenaditi ova Francuska, ali trebate znati da je njihova liga najjača na svijetu i da svi najbolji svjetski igrači igraju u njoj. Dakle, Francuzi nisu bili nimalo impresionirani niti atmosferom, niti suparnikom.

Još riječ-dvije o tribinama, vidjeli ste da tu nema odvajanja 'domaći i gosti'. Prije četiri godine kada sam bio u Parizu na finalu Južna Afrika - Engleska dresovi su se podjednako prodavali ispred stadiona.

Ragbi publika voli igru i zabavu, Novozelanđani će sada napraviti veliku feštu i Francuzi koji su stigli tamo će im se pridružiti.

Povezani članci

Who's Online

We have 369 guests and no members online