Prekvalifikacijom do posla

prekvalifikacijaHobotnica u aspiku, košarice od četiri sira, palačinke punjene tunom, minjoni, voćne krostate, medenjaci i ostale delicije bile su i završni školski radovi novopečenih ugostiteljskih radnika, 29 kuhara, konobara i slastičara koji su u četvrtak došli na Zavod za zapošljavanje po svoje svjedodžbe iz programa prekvalifikacije koji je, preko Pučkog otvorenog učilišta Žižić, prije šest mjeseci pokrenuo i financirao splitski područni ured HZZ-a. Neki od njih u školske su klupe zasjeli nakon gotovo 30 godina..., piše Linda Perić na stranicama Slobodne Dalmacije ...


PREKVALIFIKACIJA

Pravnica i špediter se pribacili u kuvare

Po svjedodžbe na zavod za zapošljavanje stiglo 29 kuhara, konobara i slastičara i tamo priredilo gozbu

Piše: Linda Perić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Nije bilo lako jer u ovim godinama ne možeš sebi dozvolit da pred profesora izađeš nespreman, a kamoli da picaš! Ponašali smo se ko pravi štreberi - kazala je za slobodnu Dalmaciju gospođa Mirela Podržaj koja se prekvalificirala u kuharicu jer s diplomom Pravnog fakulteta kruha baš i nije bilo.

- Svi se mi nadamo kako ćemo svoje radno mjesto pronaći u hotelu "Le Meridien Lav", gdje su ih vrhunski kuhari učili poslu, ili u jednom od novih hotela, bilo u “Radissonu” ili u Kerumovu “Hiltonu”. Turizam bi nas mogao spasiti - kaže Majla Tudor koja se sa strukom krojačice nije osobito usrećila.

Poslu u ugostiteljstvu nada se i Joško Ružić, koji se od špeditera prekvalificirao u kuhara. Kužinavanje mu nije strano; cijeli život, kaže, kuha ženi i djeci, a sad bi konačno svoju strast mogao i unovčiti. Svi koji su probali njegovu hobotnicu u hladetini smatraju da su mu šanse za to velike...

Ivan Žižić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta ‘Žižić’, kazao je kako se ne sjeća da su na prekvalifikacijama ikad imali tako dobru grupu kao što je ova.

- Njih 29 odradilo je praksu u ‘Le Meridien Lavu’, tamo gdje se i vrhunski ugostitelji ustručavaju ući - kazao je Žižić.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 255 guests and one member online

  • admin