Dani otvorenih vrata udruga - upoznajte ih

Dani otvorenih vrata udruga 2013. održavaju se od 12. do 15. lipnja što je odlična prilika za upoznavanje s radom više od 430 udruga diljem Hrvatske. Cilj je događanja povećati vidljivost programa i usluga udruga u raznim područjima djelovanja. Udruge građanima pružaju usluge koje državne institucije najčešće ne razvijaju, kao što su besplatna pravna pomoć, osobni asistenti za osobe s invaliditetom, asistenti u nastavi za djecu s poteškoćama, skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, zaštita prava potrošača, gorska služba spašavanja, te brojne druge aktivnosti kojima doprinose razvoju društva. - Odrasli smo u sustavu gdje smo odgajani tako da se netko drugi brine o nama, no toga više nema pa je važno senzibilizirati građane da sami odgovaraju za svoje živote, da se trgnu i shvate da nam nitko naša prava neće servirati na pladnju - rekla je Sanja Doležal na konferenciji za novinare. Sve informacije o Danima otvorenih vrata udruga dostupne su na www.daniudruga.hr ...

Dani otvorenih vrata udruga - građani uče o svojim pravima

Izvor: Splitski portal, Hina

U Hrvatskoj imamo preko 49 tisuća udruga, od čega više 21 tisuću neprofitnih. Financijska izvješća pokazuju da godišnje ostvaruju više od 4,5 milijardi kuna prihoda (članarine, javne i privatne donacije, pružanje usluga, itd.) te iz godine u godinu postaju sve poželjnija karijerna opcija za mlade i stručne ljude.

Na natječajima iz fondova EU udruge su dosad iskoristile sva raspoloživa sredstva i uspješno provele preko 550 projekata, ukupne vrijednosti skoro 70 milijuna eura.

S ulaskom u Europsku uniju hrvatski građani dobit će nova prava, no ne znaju još dovoljno niti o onima koja sada imaju, pa su Dani otvorenih vrata udruga idealan način da se educiraju o njima i o tome kako se uključiti u procese odlučivanja, poručili su danas organizatori te manifestacije.

Sve informacije o Danima otvorenih vrata udruga dostupne su na www.daniudruga.hr .

Povezani članci

Who's Online

We have 233 guests and one member online

  • admin