Iz Regije..

U Podstrani otvoreno Reciklažno dvorište Perun

I dok naši općinari nisu uspjeli pronaći prikladnu česticu zemljišta u općinskom vlasništvu na kojoj bi se moglo (uz značajne državne/EU subvencije) napraviti reciklažno dvorište, susjedi iz Podstrane našli su ne samo pogodnu česticu (doduše, skoro na rubu općine), rješili papirologiju, odnosno prikupili dozvole, napravili projekt, prošli na natječaju, dobili EU sredstva za sufinanciranje projekta, prionuli poslu, odnosno realizaciji projekta i prije nekoliko dana otvorili Reciklažno dvorište Perun. Riječ je o ograđenom prostoru koje je pod nadzorom, a namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada, a kojim upravlja tvrtka Čistoća Split (hmm.. dakle nije bilo ni novih zapošljavanja, valjda, nikad se ne zna s vjerodostojnima).
Građani Podstrane u reciklažno dvorište besplatno mogu donositi sljedeće vrste otpada: papir i karton, plastičnu ambalažu, metalnu ambalažu, stakleni ambalažni otpad, otpadni tekstil, krupni (glomazni otpad), jestiva ulja i masti, stare lijekove, stare baterije i akumulatore, električnu i elektroničku opremu, otpadne tiskarske tonere, otpadne gume, problematični otpad iz kućanstva (deterdženti, boje, tinte, ljepila, smole, otapala, kiseline, lužine, fotografske kemikalije, pesticidi, fluorescentne cijevi, otpadna ulja i masti) i građevni otpad iz kućanstva, piše portal DalmacijaNews.
Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Perun je ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu 8-15 sati, utorkom i četvrtkom u vremenu 11-18 sati te subotom u vremenu 8-13 sati.

MB, DalmacijaNews

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta većim dijelom financiran je sredstvima Europske unije, iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., dok je ostatak financiran proračunskim sredstvima Općine Podstrana.

Povezani članci

Who's Online

We have 81 guests and no members online