34. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održala se u srijedu, 4. rujna 2019., u prostorijama općinske vijećnice, a pred Vama je sada i snimka 34. sjednice Općinskog vijeća (u nastavku članka), zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću. Evo još jedne prigode za večer ispred laptopa ili televizora. Okrepljeni poslije posla i dobrog obroka lijepo se zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice ili kakav lijepi kolač, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg i bezbrižno se prepustitie jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života.. A o čemu su raspravljali naši dragi vijećnici saznajte u nastavku članka..
 
33. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održala se u utorak, 13. kolovoza 2019., u prostorijama općinske vijećnice, a pred Vama je sada i snimka 33. sjednice Općinskog vijeća (u nastavku članka), zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću, pa se slobodno okrepljeni poslije posla i dobrog obroka lijepo zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice ili kakav lijepi kolač, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg i bezbrižno se prepustitie jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života.. A o čemu su raspravljali naši dragi vijećnici saznajte u nastavku članka..
 
32. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održala se u petak, 2. kolovoza 2019., u prostorijama općinske vijećnice, a pred Vama je sada i snimka 32. sjednice Općinskog vijeća (u nastavku članka), zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću, pa se slobodno okrepljeni poslije posla i dobrog obroka lijepo zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice ili kakav lijepi kolač, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg i bezbrižno se prepustitie jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života.. A o čemu su raspravljali naši dragi vijećnici saznajte u nastavku članka..
 
31. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održala se u dva dijela (14.6 i 3.7.2019.) u prostorijama općinske vijećnice, a pred Vama je sada i snimka 31. sjednice Općinskog vijeća (u nastavku članka), zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću, pa se slobodno okrepljeni poslije dobrog obroka lijepo zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice ili kakav lijepi kolač, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg i bezbrižno se prepustitie jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života.. A o čemu su raspravljali naši dragi vijećnici saznajte u nastavku članka..
 
31. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat u ovom sazivu najavljena je za petak, 14.06..2019. s početkom u 18 sati u prostorijama općinske vijećnice. Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red:
  1. Prezentacija Cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Općine Dugi Rat
  2. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja istočnog dijela obalnog pojasa naselja Duće (prema materijalu dostavljenom za 27. sjednicu Općinskog vijeća)
  3. Rasprava o Ugovoru o javnoj usluzi s Promet d.o.o
  4. Prijedlog za oslobađanje komunalnog doprinosa Župe Sv. Roka za ozakonjenje stambene zgrade u Suhom Potoku
  5. Prijedlog za oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa Župe Sv. Roka za ozakonjenje stambene zgrade u Sumpetru
  6. Prijedlog za oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa OŠ Jesenice za dogradnju školske sportske dvorane
  7. Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Dugi Rat za 2018. godine (prema materijalu dostavljenom za 30. sjednicu Općinskog vijeća)
     7.1. Prijedlog Odluke o godišnjem obračunu Proračuna Općine Dugi Rat za 2018.g.
     7.2. Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata iz 2018. godine
  8. Vijećnička pitanja.
 
Nakon mjesec i po dana pauze evo nam napokon prave filmske poslastice iz općinske vijećnice! Snimka 29. sjednice Općinskog vijeća općine Dugi Rat od 11.4.2019. i njen nastavak iz 24.5. su pred Vama. 4 sata i 44 minute cjelovitog lokal-patriotskog video užitka! Lokalne teme, naši vijećnici, iscrpan Dnevni red, dragi gosti... aktivisti iz stranačkih ogranka ove neće propustiti, a nemojte ni Vi..
Kada naša mladež može kao od šale preko vikenda "odbingati" cijelu zadnju sezonu "Game of Thrones" ili pak "Černobila", pa što ne bi i naša lokalna, dežurna, svezunajuća grintala sa dugoratskih zidića svoje glasine i naklapanja pokušali potkrjepiti i kojom činjenicom, kojom točkom Dnevnog reda, možda nekom odlukom Općinskog vijeća, Načelnika, komunalnog redara... Evo prilike za popravak! Video snimka je u nastavku članka. Ispecite kokice, otvorite bocu vina kojeg čuvate za posebne prilike, zamračite prostoriju, udobno se zavalite na kauču i uživajte..
 

Vijećnici o UPU istočnog dijela obalnog pojasa Duća

29. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održati će se u četvrtak, 11. travnja 2019. s početkom u 18:30 sati u prostorijama vijećnice. Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red:
1. Upoznavanje vijećnika sa prijedlogom Ugovora o pružanju komunalne usluge i o nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu s potrebom financiranja u 2019.
2. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja istočnog dijela obalnog pojasa naselja Duće
3. Usvajanje zapisnika sa 27. sjednice Općinskog vijeća održane održane 14. veljače 2019.
4. Odluka o davanju suglasnosti općinskom načelniku za potpisivanje Aneksa br.1 Ugovora o izgradnji građevine javne namjene – Vatrogasnog doma u Dugom Ratu
5. I. izmjene i dopune Proračuna Općine Dugi Rat za 2019. godinu
   5.1. I. izmjene i dopune programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat u 2019.
   5.2. I. izmjene i dopune programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat u 2019.
   5.3. Odluka o usvajanju I. izmjena i dopuna Proračuna Općine Dugi Rat za 2019.
I. Izmjene i dopune Plana nabave za 2019.
7. Pravilnik za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru koje ne isključuju niti ograničuju opću upotrebu pomorskog dobra.
 

Dugoraćani proslavili 26. rođendan svoje općine

 
U utorak, 19. ožujka 2019. svečano je u Dugom Ratu proslavljen blagdan sv. Josipa zaštitnika dugoratske župe i Dan općine Dugi Rat. Nakon svečanog polaganja vijenaca i molitve pred spomenikom poginulima u Domovinskom ratu u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija", koje pamti i bolje dane, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je nakon kraćeg obraćanja predsjednika Općinskog vijeća Bernardina Petrića (SDP) riječ uzeo Jerko Roglić (HDZ), načelnik općine Dugi Rat, koji je izvjestio zainteresirane sumještane i drage gošće i goste o svim našim uspjesima i pokrenutim projektima u općini, te najavio i nove projekte od kojih uz dovršetak Vatrogasnog doma ističemo i konačan početak, možda već dogodine (a ako se posreći možda još i ovog Ljeta Gospodnjeg), izgradnje kanalizacijskog sustava naselja od Dugog Rata do Bajnica te još jednu, ne sjećam se više koju po redu, rekonstrukciju luke Krilo (valjda će ovu Kriljani i prihvatiti, no sudeći po dosadašnjem iskustvu..).
O našim dragim Englezima i Korenat Point Resortu, odnosno "Dugom Ratu v2.0" niti ove godine nije bilo niti riječi. Ili se načelnik "pravi Englez" ili na horizontu prema Sinaju i dalje nema ništa nova. Na žalost, nikad manje aktivnih gospodarstvenika nije bilo prisutno na svečanoj sjednici.. ili mi se i to između lijepih glazbenih intermezza klape Pokornik samo pričinilo. No sasvim sam siguran da su dodijeljena općinska priznanja zaslužnima, te da je dobitnik osobne nagrade Općine Dugi Rat za 2018. godinu Tomislav Zemunik iz Jesenica za dugogodišnji rad na promociji kulture, običaja te očuvanja starih sela Jesenica, a da su dobitnici skupne nagrade Općine Dugi Rat za 2018. godinu naši vatrogasci iz DVD "Dalmacija" Dugi Rat, povodom obilježavanja osamdesete obljetnice osnutka našeg vatrogasnog društva i da je za najboljeg vatrogasca u 2018. godini proglašen Jure Vidaković.
U posljepodnevnim satima, poslije okrjepe, održana je i tradicionalna procesija mjestom, a nakon nje svečana koncelebrirana sveta misa nakon koje se slavlje preselilo u domove dugoratskih obitelji, u kuće i stanove, u tinele, konobe i komine. Dugoračani i njihovi gosti su dostojno proslavili još jedan blagdan svog zaštitnika, Svetog Josipa te 26. rođendan svoje općine. Tog mladog i nestašnog "dečka koji obećava"..
U nastavku osvrta pogledajte i prilog TV Dugi Rat..
 
Dobar dan otočani!  7. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 14.02.2019. s početkom u 18 sati na kopnu, u prostorijama općinske vijećnice. Sjednici su, uz naše vijećnike, prisustvovali i sljedeći pojednici posebno zainteresirani za neke od točaka dnevnog reda sjednice: Nevio Tomić, Matko Banović, Domagoj Tomasović, Jure Vojnović, Marija Ercegović i Dino Ercegović. Naši drage vijećnice i vijećnici raspravljali su o sljedećim točkama predloženog dnevnog reda:
  1. Odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja na području općine Dugi Rat
  2. Odluka o donošenju urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela obalnog pojasa naselja Duće
  3. Odluka o pothodniku na Dućama
  4.-9. Usvajanje zapisnika sa prošlih sjednica općinskog vijeća
 10. Odluka o visini naknade za razvoj
 11. Odluka o komunalnoj djelatnosti koja se može obavljati na temelju pisanog ugovora
 12. Odluka o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja mješovitog i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine Dugi Rat
 13. Odluka o mjerama za spriječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada

Snimka ove vrlo zanimljive sjednice osvanula je na Jubitu, možete je pogledati i u nastavku članka.
Eto lijepe prilike da zavaljeni u udoban naslonjač, s dobrom bocom vina i nezdravim španjuletom, ali uvijek u lijepom društvu (jer ne valja drukčije), u toplini vašeg doma opušteno pogledate i snimku 27. sjednice ovog saziva našeg Općinskog vijeća.... Pa kad neki kažu da se nema što pogledati, poslušati i saznati na TV Dugi Rat?
 
26. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 14.01.2019. s početkom u 18 sati u prostorijama općinske vijećnice. Naši drage vijećnice i vijećnici raspravljali su o sljedećim točkama predloženog dnevnog reda, od kojih će pogotovo prva točka dnevnog reda izazvati veliku pozornost javnosti, ponajprije iznajmljivača privatnog turističkog smještaja:
  1. Odluka o visini paušalnog poreza na području Općine Dugi Rat
  2. Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača u Općinskom vijeću Općine Dugi Rat za 2019. godinu
  3. Vijećnička pitanja.

Visina paušalnog poreza po krevetu utvrđuje se ovisno o tome u kojem se naselju nalazi soba, apartman i kuća za odmor i po novom prijedlogu ostati će ista kao i do sada (255 kn po krevetu u naseljima Duće i Dugi Rat, a 210 kn u Jesenicama), a isti će ostati i iznos paušalnog poreza po smještajnoj jedinici u kampu u svim našim mjestima (297,5 kn u naseljima Duće i Dugi Rat, te 245,5 kn u Jesenicama). Dakle, nema promjena u iznosima paušalnog poreza, iznos koji ste plaćali lani (i ranije) plaćati će te i nadalje.

Snimka sjednice osvanula je na Jubitu, možete je pogledati i u nastavku članka. Eto lijepe prilike da zavaljeni u udoban naslonjač, s dobrom bocom vina i nezdravim španjuletom, ali uvijek u lijepom društvu, u toplini vašeg doma pogledate snimku 26. sjednice ovog saziva našeg Općinskog vijeća i saznate kako vijećaju naši vijećnici, koliki će općinski harač, pardon paušalni porez, plaćati naši turistički djelatnici u Novom berićetnom ljetu, te koliko će naših sredstava pripasti našim podružnicama političkih stranaka i nezavisnim listama, te poslušajte što su sve priupitali načelnika i općinske djelatnike?
Pa kad neki kažu da se nema što pogledati i poslušati na TV Dugi Rat??