Odjeci akcije 'Volontiraj, budi promjena!'

volontiranjeHrvatska mreža volonterskih centara po drugi puta organizirala je kampanju "Hrvatska Volontira!" kojom se željelo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Pod sloganom Volontiraj, budi promjena! 21. rujna 2012. na Međunarodni dan mira održano je 154 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2147 volontera. Ukupno je društvu poklonjeno 8 706 volonterskih sati, aktivnosti su bile vrlo različite od volontiranja u pučkim kuhinjama, volontiranja s beskućnicima do pletenja ribarskih mreža, pružanja frizerskih usluga te osnovnoškolaca koji ispisuju poruke mira...

HRVATSKA VOLONTIRA!

Volonteri donirali zajednici 8.706 sati

Piše: Dana Jurman
Izvor: Hrvatska mreža volonterskih centara

volontiranjePosebno je bio veliki broj akcija koje su usmjerene na rad sa starijim i nemoćnim osobama s obzirom da je ova godina i Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

Sloganom Volontiraj - budi promjena - željeli smo naglasiti da kroz volontiranje činimo pozitivne pomake u našem okruženju, pomažemo drugoj osobi ili pomažemo u rješavanju nekog društvenog problema, a istovremeno činimo pozitivne promjene u nama samima - učimo, postajemo snažniji i bolji ljudi.

Povezani članci

Who's Online

We have 169 guests and no members online