Na izvoru Cetine održani Dani planinara Dalmacije

planinariProteklog vikenda održani su Dani planinara Dalmacije na izvoru rijeke Cetine, u organizaciji HPD „Zolj“ iz Vrlike. Na skupu je sudjelovalo 300-tinjak planinara iz raznih krajeva Hrvatske od Belišća, Makarske, Šibenika, Sinja, Trilja, Kaštela, Omiša, Vodica, Solina, Splita, Knina, Imotskog, Drniša te planinarskih društava iz BiH, Mostara, Busovače, Posušja, Livna, Roškog Polja. Na prostoru između planina Dinare, Kamešnice i Svilaje, na izvoru rijeke Cetine, okupljanje planinara započelo je već u petak, 18. svibnja. Vrijedni domaćini očistili su i pokosili terene za bivakovanje, a dobrog raspoloženja, pozdrava i pjesme nije nedostajalo...

DANI PLANINARA DALMACIJE

Na izvoru Cetine održani Dani planinara Dalmacije

Izvor: kastela.org

U subotu oko 7 sati krenulo se na zahtjevnije ture kao što su Rupe 1363 m i Lišanjski vrh 1794 m. Vrijeme je bilo idealno, vedro, sunčano i ugodno za uspone. Veći broj sudionika sudjelovalo je na sv. misi koja je služena u čast proslave Sv. Spasa u krugu starohrvatske crkve iz 9.st.

planinari

Službeno otvaranje Dana planinara Dalmacije započelo je u 20 sati. Skup je otvorio i pozdravio prisutne predsjednik HPD „Zolj“ Tomo Mandarić, a riječ zahvale prisutnima,uputio je i tajnik Planinarskog saveza županije Splitsko-Dalmatinske Filip Balić.

Predstavnici planinarskih društava uručili su poklone domaćinu i zahvalili na domaćinstvu. Marljivi i vrijedni tajnik domaćina Bernard Mučalo pozvao je prisutne na ples i glazbu,druženje. Hrane i pića nije nedostajalo.

cetin

Feštalo se do kasno u noć. Za one koji nisu penjali ture, u nedjelju je organizirana  zahtjevnija tura prema Marin bunaru 1438 m, a planinari željni lakših tura obilazili su izvore preko Begovačkog mosta, Paškog polja i Pločastog mosta.

Negdje oko 16,00 sati i službeno je završio Skup uz podjelu Zahvalnica. Koordinacija dalmatinskih planinara slijedeći Skup će održati na prostoru sela Glavaš u organizaciji HPD „Sinjal 1831" iz Kijeva.

planinari

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online