Premijera filma Ivana Perića u Kinoteci Zlatna vrata

Film Ivana Perića - Mjesto na kojem je umro posljednji čovjekFilm "Mjesto na kojem je umro posljednji čovjek" premijerno je prikazan u punoj dvorani Kinoteke Zlatna vrata, pred publikom koja je očito dobila što je i očekivala od Ivana Perića. Ovaj 26-godišnji Dućanin, redatelj-amater i magistar sociolog, naime, već je poznat u kružocima splitskih filmofila kao filmaš sklon temama propasti, a stilski eksperimentu i crno-bijelom kontrastu. Kao što je i sam Perić najavio, riječ je o trileru s natruhama SF-a, zapravo očito "no budget" film na valu "steam punk" poetike, u kojemu u istom kadru dobro dođe sve što se može nabaviti doma i u susjeda - od plinskih maski i starih tipkovnica i potenciometara, do vila za sijeno. Sinopsis je jednostavan i zapravo izlika za dosta efektnih montažnih rješenja i autorskih rakursa u crno-bijelom ...


FILM

MJESTO NA KOJEM JE UMRO POSLJEDNJI ČOVJEK

Premijera filma Ivana Perića u Kinoteci Zlatna vrata

Piše: Jakov Kosanović / Slobodna Dalmacija
Foto: Jadran Babić / Cropix

Film Ivana Perića - Mjesto na kojem je umro posljednji čovjekDakle, shvaćamo da neka vojna figura imenom Cain, pritišće famozni "crveni botun", i planet (zapravo nekoliko prepoznatljivih građevinskih infrastruktura splitsko dalmatinske županije) postaje pusto mjesto na kojem ostaje sam, uz nekolicinu figura koje kao i on, traže mjesto vječnog počinka.

Od ove apokalipse u našem kvartu, glazbene skupine heavy metal i hard core provenijencije čine privilegirani predstavljački portfolio, i tko želi može jednom mjesečno na MTV-u vidjeti varijante u emisijama kao što su Headbanger's Ball.

Međutim, tamo je kudikamo veći budžet posrijedi, pa ekipi iz Udruge Dream Division Production treba prije svega skinuti kapu na istinskom kapitalu koji stoji iza "Mjesta...", a to su kreativnost, energija i entuzijazam.

Dream Division Production tim na premijeri Perićevog filma

Dream Division Production čine Ivan Perić, redatelj, Marko Kapitanović, glavna uloga, a inače aktivni glumac u Gradskom teatru Mali princ u Omišu, Mirko Gabelica, Dragan Kovačević i Tea Radić, koji tumače ostale uloge.

Za pretpostaviti je kako ćemo za ovu Udrugu još čuti, a nakon Dioklecijanove 7, "Mjesto na kojem je umro posljednji čovjek" bit će prikazan i na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u Samoboru, gdje sve vrvi od radova kojima su autori otprilike iste dobi kao i Dream Division Production, a i istog proračuna.

Tako, na stranu srdačni aplauz splitske publike, pravu afirmaciju film ima doživjeti i potvrditi "na tuđem terenu", od 26. do 28. studenog.

Dream Division Production tim na premijeri Perićevog filma

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online