Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 129 bytes written, possibly out of free disk space in /home/dugirat/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 421
Kino Mediteran proglašen europskim kinom mjeseca

Kino Mediteran proglašen europskim kinom mjeseca

'Kino Mediteran', projekt revitalizacije kina u Dalmaciji koji je u proteklih pet godina film doveo u mnoga dalmatinska mjesta koja već odavno nemaju dvorane, proglašen je europskim kinom mjeseca veljače. Portal "Film New Europe" zajedno s "Europa Cinemas" već neko vrijeme provodi ovaj izbor, uzimajući pritom u obzir izazove s kojima se pojedino kino susreće i uspjehe koje postiže, a izbor 'Kina Mediteran' stigao je kao najbolje priznanje nakon 2016. godine u kojoj su ostvarene zaista impresivne brojke. U 30 gradova održano je ukupno 517 projekcija, od kojih se čak 60% odnosi na nezavisne filmove, s naglaskom na hrvatski i europski film, a na koje se odazvao 23 561 gledatelj. Prosjek po projekciji bio je 45 gledatelja, a od ukupne brojke čak 8 500 gledatelja odnosi se na periode mimo sezone ljetnih kina. - Naše putujuće kino ide još kroz cijelu godinu u Omiš, Kaštela, Ploče, Mljet, Velu Luku, a ostale gradove i mjesta obilazimo tijekom ljetnih mjeseci – kazao je Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split, čija ekipa stoji iza projekta 'Kino Mediteran'..

Izvor: Kino Mediteran

- Sjajna godina je iza nas jer smo tijekom 2016. opremili još tri grada iz naše mreže. Supetar je dobio digitalnu opremu, a Lastovo i Jelsa HD projektore i razglas. Kad tome dodamo Bol, Hvar, Imotski, Komižu i Pirovac koji su opremljeni u 2015., dolazimo do osam gradova kojima smo osigurali opremu pa njihovi stanovnici mogu gledati najnovije naslove tijekom cijele godine.

Naše putujuće kino ide još kroz cijelu godinu u Omiš, Kaštela, Ploče, Mljet, Velu Luku, a ostale gradove i mjesta obilazimo tijekom ljetnih mjeseci – kazao je Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split, čija ekipa stoji iza projekta 'Kino Mediteran', a za kojeg su dobili i trogodišnju potporu Zaklade "Kultura nova" koja će im omogućiti da se projekt još više stabilizira te nastavi svoj rast i širenje.

Sve informacije o projektu dostupne su na www.kinomediteran.hr

Povezani članci

Who's Online

We have 537 guests and no members online