Film: 'Gazda' u subotu u kinu "Dalmacija" Dugi Rat

Festival mediteranskog filma Split gostuje u subotu, 22. listopada po prvi put u Dugom Ratu s dvije filmske projekcije u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" u Dugom Ratu. Na programu je sinhronizirani film za djecu "Ups! Noa je otišao.." s početkom u 17 sati, a navečer, u "udarnom subotnjem terminu" u dugoratsko kino stiže film kojega će te teško moći pogledati u popularnim hrvatskim multipleksima, stoga ne propustite priliku u svom mjestu (nakon 10-ak godina, ako me sjećanje na zadnje "slavne" dane nekadašnjeg kina "Dalmacija" još dobro služi) pogledati novi hrvatski dokumentarac "Gazda" Daria Juričana, kojem je ovo prvi dokumetražni film. Na filmu je profesionalna filmska i novinarska ekipa gotovo u potpunoj tajnosti radila pune tri godine – mjesecima su kopali po arhivima, obavili tisuće poziva, slali dopise, intervjuirali stotine ljudi, ali ne i Ivicu Todorića, koji nije htio biti intervjuiran. "Gazda" je priča tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a utemeljen na priči redatelja čiji je otac Ljudevit Juričan 40 godina radio u (Uni)Konzumu. Kako se u Hrvatskoj postaje Gazda saznat ćemo na projekciji ovog zanimljivog filma, kojeg je najveći hrvatski lanac kina odbio prikazivati. - "Gazda je film o mehanizmima kako ova država funkcionira zadnjih pedeset godina, nije film o Ivici Todoriću. Gazda je priča o uspjehu i kako se do njega došlo, ali i priča o neuspjehu i kako u njemu živimo” - rekao je na zagrebačkoj premijeri redatelj Dario Juričan.

NAKON 10 GODINA OPET PROJEKCIJA FILMA U KINU "DALMACIJA" DUGI RAT

'Gazda' u subotu u kinu "Dalmacija" Dugi Rat

Kino Mediteran je putujuće kino u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, čiji je glavni cilj revitalizacija kino repertoara u manjim gradovima diljem Hrvatske i to kroz promociju filmova europske i svjetske kinematografije.

Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a prodaja je prije početka projekcije.

Noa je otišao..

Ups! Noa je otišao… je klasična priča o bezvremenskoj Noinoj arci. Ovo je priča o životinjama koje nisu dospjele na arku među kojima su i svitodomci, grifoni i samopiri– izgledom neobične i simpatične životinje za koje nitko nikad nije čuo jer dosad nisu postojale.

Bližio se kraj svijeta i postojala je opasnost da poplave unište sva bića na planeti. U Noinu arku redom su se ukrcale sve vrste životinja, od najveće do najmanje. Nespretni svitodomac Dado i njegov sin Fric ušli su u arku uz pomoć grifonki Vande i njezine kćeri Lole. U trenutku kada se Noina arka otisnula , Lola i Fric su se nesretnim slučajem našli izvan nje. Za te dvije životinjice to je bio početak avanture u kojoj su stekli nove prijatelje, upadali u nevolje i susretali razne neobične životinje dok su se pokušavali spasiti. Na samom kraju otkrili su da je ponekad potrebno suočiti se s krajem svijeta kako bi se pronašlo mjesto u njemu!

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online