Za Dan žena stiže - Zijah

Zijah SokolovićSvi koji imalo prate domaći kazališni teatar znaju za glumca i redatelja Zijaha Sokolovića, proslavljenog umjetnika koji je ostvario poveći opus kazališnih, ali i filmskih i televizijskih uloga. Sokolović se već duži niz godina bavi i režijom, što se posebno odnosi na vlastite monodrame koje radi posljednjih godina, baš kao što se bavi i predavanjem na kazališnim akademijama, od Austrije do BiH i Hrvatske. U organizaciji Glazbene mladeži Split, glumac će sljedećeg tjedna Splićanima ponuditi čak dvije predstave ...

U SPLITU ĆE OVAJ TJEDAN DVAPUT NASTUPITI ZIJAH SOKOLOVIĆ

Za Dan žena stiže - Zijah

Piše: R. Kragić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


U četvrtak, 7. ožujka, kabare "Međuigre od 0-24", koji se na neki način nadovezuje na prethodne Sokolovićeve monodrame, te će publika koja prati njegov rad prepoznati kolaž scena i motiva iz prijašnjih predstava.

Na Dan žena, 8. ožujka, publiku će nasmijati predstavom "Kobajagi donijela me roda". Riječ je o predstavi premijerno izvedenoj 1993. godine u Beču. Predstave će biti izvedene u Domu OSRH Lora-Poljud s početkom u 20.30.

Zijah Sokolović

Glumac koji je u stanju dva sata sjediti na barskom stolcu i govoriti, a pri tome držati publiku u pobožnoj tišini, izuzmemo li česte provale smijeha i brojne aplauze na otvorenoj sceni, zaista jest kazališni čarobnjak.

Način na koji Zijah Sokolović životnu tragediju čovjeka uhvaćenog u svijet novih okolnosti uspijeva uobličiti u komediju, ali i obrnuto, fascinantan je, a publika u njegovim svakodnevnim "pustolovinama" na parkiralištu, pred televizorom, u kupaonici ili za stolom prepoznaje zapravo svoj život.

Smijeh kojim rezultiraju Zijahove priče tako postaje smijeh katarze, pročišćenje od životnih nevolja i jada svakodnevice kroz autentično kazališno iskustvo.

Ovaj vrsni glumac gdje god se pojavi, za sobom stvara pravu gledateljsku sljedbu, odanu, vjernu i uvijek spremnu, na novu kazališnu avanturu, te ga publika uvijek s nestrpljenjem očekuje.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online