Pozdrav iz La MaMe, New York City

New YorkDanas smo dobili i "razglednicu" iz New Yorka. Naš suradnik, fotograf Božo Perlain koji je već mjesecima "preko bare" poslao nam je par fotki splitsko-zagrebačke ekipe kulturnjaka koja u New Yorku vrši posljednje pripreme pred premijeru kazališne predstave "Garage" (Garaža) koja će se ovih dana odigrati u kazalištu "La MaMa" (Off Broadway). Drama "Garage" koju režira Ivica Buljan u suradnji s zagrebačkim kazalištem mladih (ZeKaEm) i splitskim glazbenicima iz banda The Beat Fleet (T.B.F), nastala je po predlošku provokativnog (po nekima najšokantnijeg i najmučnijeg) hrvatskog romana "Garaža" mladog hrvatskog književnika Zdenka Mesarića (1977.!). Predstava predstavlja metaforu za Hrvatsku u vremenu tranzicije, a spaja fizički teatar, borilačke veštine i rokersku energiju benda T.B.F., uz scenografiju konceptualnog umetnika Slavena Tolja. U predstavi igra desetak glumaca (Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Goran Bogdan, Nina Violić, Doris Šarić Kukuljica, Barbara Prpić, Sreten Mokrović, Aleksandar Saša Antić, Mladen Badovinac), uz članove grupe T.B.F., a scenografija Tolja obuhvata i boksački ring postavljen na sredini pozornice ...


NEW YORK CITY, JANUARY 29, 2010


Piše i riše: Božidar Perlain

 

TBF i glumci u New Yorku
Cuga se i dimi na ulici... Ni minus 10 ne smeta...

 

Momci i cure iz Zagreba i Splita, ekipa iz prestave "Garaža" pojačani članovima banda T.B.F. na ulici pri -10 stupnjeva zagrijavaju pluća dimom cigareta i ispijaju kavu. Puši se na ulici jer, Bože moj, ovo je Amerika i zna se da unutra nema pušenja.

Nazdravlje na -10 C!

 

TBF i glumci u New Yorku
Splićo u NYC...  ma nigdje bez Kerumove žute kese!

 

Inače, ekipa spava po stanovima prijatelja, a teatar "La MaMa" prava je rupa. Za avjetske putike i namjernike recimo još da je upad u "La MaMu" 25 zelembaća, a predstavu možete pogledati od jučer pa sve do 7. veljače.

 

TBF i glumci u New Yorku
Kazalište La MaMa (Off Broadway), New York City


                                                                    
Topli pozdrav iz NYC ...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 419 guests and no members online